Ryska storstjärnan sänkte Tre Kronor

Publicerad 2014-12-20

Ilya Kovaltjuk sänkte Tre Kronor med sina två mål när Ryssland vann med 3-2.

Ryssland vann en svängig match mot Tre Kronor.

Stor segerorganisatör var superstjärnan Ilya Kovaltjuk som låg bakom alla tre ryska mål.

Nu pekar allt på att hemmanationen vinner turneringen.

Det var första omgångens två vinnare som mötes i OS-arenan i Sotji i dag. Och det blev en jämn match.

Ryssland tog ledningen genom Anton Belov som förvaltade en passning från Ilya Kovaltjuk i powerplay efter knappa fem minuter.

I andra perioden vände dock Sverige tillbaka genom mål av första Jimmie Ericsson och sedan storskytten Patrik Hersley.

Det skulle dock vända igen, mycket tack vare ryska storstjärnan Ilya Kovaltjuk. KHL:s näst bästa poängplockare så här långt i år gjorde först 2-2 i powerplay i slutet av andra akten innan han avgjorde matchen med ett stenhårt slagskott från blå 3.10 in i slutakten.

Ryssland grepp om segern

En skymd Henrik Karlsson var maktlös när skottet gick stolpe in.

Sverige jagade kvittering på slutet men en tveksam utvisning på Patrik Hersley och sedan Anton Rödin förstörde de sista chanserna.

I och med segern har Ryssland kopplat ett järngrepp om slutsegern i turneringen.

Sverige möter Finland i den avslutande matchen i morgon.