Tv-bilderna visade att pucken gick utanför. Men domarna dömde mål.

Utom måldomaren – som fick sparken direkt efter matchen.

Det var VM:s största skandal hittills i en match som var stökig och tuff och som fick en blodig avslutning, då Tapparbacken Anssi Salmela slogs blodig av

Det blev totalt sex matchstraff till slut.

Men det är MÅLET alla pratar om i dag.

Det som aldrig var något mål.

Och hur den videogranskande måldomaren kunde missa vad alla andra såg.

En puck som gick en decimeter utanför, men som ändå letade sig in bakom Robert Esche i USA:s mål.

Domarna var inte säkra och ringde videodomaren på läktaren som har tillgång till alla möjliga kameravinklar.

När de fick svar pekade de på mittpunkten – mål.

USA:s coach John Tortorella var vansinnig efter att ha sett reprisen på jumbotronen.

Det gjorde att det stod 1–2 till Finland 2.12 in i den tredje perioden och det var ett mål som vände matchen, då det stod 3–2 till Finland då slutsignalen gick.

– Det var solklart att pucken gick in på sidan, men det är inget att gräva ner sig för. Vi gjorde vår sämsta match i VM och måste se framåt, sa USA:s målvakt Robert Esche efteråt.

Chans till revansch

Matchen betydde egentligen ingenting för amerikanarna. Om inte Finland slår Kanada i dag, blir det snabb chans till revansh för USA på onsdag då lagen möts i en av två kvartsfinaler i Halifax.

Matchen spårade ur på slutet då de ryska domarna Vjatsheslav Bulanovs och Alexanders Poljakovs inte hade någon koll alls.

– Hoppas vi slipper dem i fortsättningen, sa Teemu Selänne.

Selänne som jagades av USA:s Dustin Brown efter slutsignalen, då det blev fullt tumult. Tapparabacken Anssi Salmela slogs blodig av USA:s David Backes och fem matchstraff delades ut.

Då hade även Olli Jokinen fått matchstraff redan i första perioden då han körde på USA-backen Tomothy Gleason bakifrån.

Internationella Ishockeyförbundet granskade det första finska målet efteråt och konstaterade som alla att Finlands första mål inte skulle godkännas.

Och måldomaren är utan jobb resten av VM.