Malmö nära nytt fiasko

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-10-22

Men skåningarna redde ut situationen och vann

Malmö hade det svårt. Men till slut lyckades man kamma hem tredje raka segern mot Nybro på bortais (4-5).

Men det krävdes ett sent kvitteringsmål och straffar för två poäng.

Skåningarna gjorde ett tidigt mål i första perioden som var spelmässigt jämn. Det tog två minuter innan Mathias Johansson överlistade Nybro-målvakten Henrik Tojkander.

Och i inledningen av andra såg resan mot seger enkel ut när Donald MacLean slog in 2-0.

Men hemmalaget överraskade och kom ikapp. Inom loppet av två minuter stod det plötsligt 2-2 på tavlan. Robert Kimby svarade för ett kanonskott i nättaket innan Sascha Trielle kvitterade. Båda målen tillkom i spel fem mot fyra.

Malmö spelade sedan fem mot tre, och på Fredrik Erikssons pass slog MacLean till igen och det var trots allt Malmö-ledning inför sista perioden.

Men Malmö har svårt att döda matcherna än så länge..

Matchklockan stod på 13.04 i slutperioden när Fredrik Sandgren fick en drömträff, ribba in, bakom Malmös målvakt Henrik Karlsson. Det var kvitterat.

Nybro nära seger

Nybro var sedan mycket nära att plocka tre poäng.

Jonny Ågren gjorde 4-3 drygt tre minuter från slutet.

Malmös rutinerade forward Jonas Höglund lyckades dock kvittera 1.50 före slutsignalen.

Malmö knep bonuspoängen efter straffläggning men imponerar knappast så här långt.

Skotten skrevs till 42-32 för hemmalaget och Nybro kanske skulle haft fler än en poäng.