Svenskarna sänktes – av Teemu Selänne

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-10-30

Finlands stora stjärna gjorde tre mål mot Detroit

Zetterberg slog till två gånger – men Teemu Selänne hittade rätt tre gånger och blev matchvinnare för Anaheim.

Anaheim slog Detroit med 5-4 i en händelserik match. Detroit ledde med 3-1, efter mål av bland andra Henrik Zetterberg.

Men Anaheim kom tillbaka och gick förbi, tack vare Teemu Selännes 21:a hat trick i NHL-karriären.

NHL

Anaheim såg ut att vinna den slutspelslika drabbningen, men med knappt två minuter kvar kvitterade Zetterberg till 4-4 och matchen gick till förlängning.

Väl där missade Nicklas Lidström ett gyllene läge att avgöra. Pucken studsade över hans klubba när han skulle raka in en retur i öppen kasse.

Istället avgjorde Francois Beauchemin minuten senare. Målet godkändes efter granskning – Beauchemins klubba var misstänkt hög. Passningen stod Ryan Getzlaf för – hans femte assist för kvällen.

Svenskinsatser i övrigt: Niklas Kronwall, Nicklas Lidström och Tomas Holmström noterades för varsin passningspoäng för Red Wings, medan Andreas Lilja och Mikael Samuelsson gick poänglösa från isen.

Ducks slitvarg Samuel Påhlsson vann 16 av 25 tekningar (64 procent) och spelade drygt 18 minuter.

Alexander Steen gjorde sitt första mål för säsongen, ett mål som innebar 3-2 för Toronto efter 7:31 av den andra perioden mot New Jersey. Målet kom på styrning i numerärt överläge.

Toronto stod för en stark insats och vann matchen med 6-5 efter straffar. Steen missade dock sin straff mot Martin Brodeur. Matchvinnare för Maple Leafs blev Niklas Hagman. Finländaren stod på bromsen framför Brodeur, som blev övertäckt av snö, innan han la in pucken med en backhand.

Matchens övriga svenskar var Jonas Frögren, som fick drygt tretton minuters istid och var minus två för Toronto, och Johnny Oduya, som spelade nära tjugo minuter för New Jersey. Anton Strålman och Nicklas Bergfors såg matchen från läktaren.

Kim Johnssons Minnesota inkasserade sin första förlust på ordinarie speltid. Dallas blev för svåra på bortaplan – 4-2. Johnsson assisterade på Wilds båda mål och fick över 25 minuters istid.

Loui Eriksson gav Dallas en smakstart på matchen. Redan efter tretton sekunder spelade han fram Brenden Morrow till 1-0. Eriksson fick mycket istid – hela 23:48 – i kedjan med Morrow och Mike Ribeiro.

Motsatsen kan man säga om Fabian Brunnström, som gjorde fyra byten på hela matchen.