Buffalo–New York Islanders 5–3

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2007-12-13

(1–0, 3–2, 1–1)

Första perioden: 1–0 (8.43) Nolan Pratt 1 (Maxim Afinogenov, Paul Gaustad).

Andra perioden: 2–0 (4.04) Toni Lydman 1 (Maxim Afinogenov, Nathan Paetsch), 3–0 (5.00) Ales Kotalik 9 (Jason Pominville), 3–1 (6.17) Miroslav Satan 8 (Mike Sillinger, Marc-Andre Bergeron) spel fem mot tre, 4–1 (9.34) Derek Roy 11 (Ales Kotalik, Jason Pominville) spel fem mot tre, 4–2 (16.45) Richard Park 4 (Sean Bergenheim, Radek Martinek).

Tredje perioden: 4–3 (4.00) Mike Sillinger 7 (Andy Hilbert, Trent Hunter), 5–3 (8.14) Jochen Hecht 10 (Jason Pominville, Tim Connolly).

Skott: 41–31 (16–14, 18–12, 7–5).

Utvisningar, Buffalo: 6 x 2 min. N Y Islanders: 6 x 2 min.

Publik: 18 690 (i HSBC Arena).

Målvakter:

Buffalo: Ryan Miller 90,3%, istid 58.54

N Y Islanders: Rick DiPietro 87,8%, istid 58.42

Svenskarna: Mål, assist, skott, utv min, +/-, istid

Inga svenskar på isen

Matchen: Buffalo Sabres tog en mycket viktig seger då man besegrade New York Islanders med 5-3 på hemmaplan. Sabres har varit en besvikelse så här långt och får kämpa för att ta sig till slutspel i Eastern Conference. Även om det är långt kvar av grundserien så gäller det att hänga på i kampen om slutspelsplatserna redan nu då det är oerhört jämnt bakom Ottawa Senators som gjort ett litet ryck. Matchen i HSBC Arena var mycket offensiv och målvakterna Ryan Miller, 27, samt Rick DiPietro fick verkligen jobba hårt. Hemmalaget såg ut att ha avgjort matchen då Derek Roy slog in 4-1 i mitten av den andra perioden, men Islanders kom tillbaka. Ryan Miller svarade för en jätteblunder när han i inledningen av den tredje perioden åkte långt ut från sitt mål för att spela bort pucken, men gjorde det inte bättre än att han la den till Trent Hunter. Hunter missade det övergivna målet, men sekunder senare satte Mike Sillinger pucken i mål medan Miller kämpade för att komma tillbaka i position.

– Det kändes bra i början av matchen, men misstagen – som vid det tredje målet – vill jag verkligen minimalisera, sa Miller till AP.

Islanders behöver all hjälp dom kan få för att producera mål. Kvällens match var deras 19:e match i rad som dom gjort max tre mål i.

– Jag har givit spelarna många chanser, men mitt tålamod har en gräns, sa Islanders coach Ted Nolan.

Washington–New York Rangers 5–4

(1–2, 1–0, 2–2, 1–0)

Första perioden: 0–1 (12.10) Scott Gomez 6 (Paul Mara, Brendan Shanahan), 0–2 (13.58) Martin Straka 3 (Jaromir Jagr, Brandon Dubinsky), 1–2 (15.51) Joe Motzko 1 (Brooks Laich, Donald Brashear).

Andra perioden: 2–2 (15.47) Joe Motzko 2 (Donald Brashear, Mike Green).

Tredje perioden: 3–2 (4.36) Alexander Ovechkin 22 (Mike Green), 3–3 (8.13) Martin Straka 4 (Brendan Shanahan, Michal Rozsival), 4–3 (9.31) Jeff Schultz 4 (Viktor Kozlov), 4–4 (12.43) Brendan Shanahan 11 (-).

Förlängningen: 5–4 (3.41) Mike Green 8 (Brooks Laich) spel fyra mot fyra.

Skott: 35–23 (18–7, 6–7, 10–7, 1–2).

Utvisningar, Washington: 3 x 2 min, 1 x 5 min. N Y Rangers: 4 x 2 min, 1 x 5 min.

Publik: 12 553 (i Verizon Center).

Målvakter:

Washington: Olaf Kolzig 82,6%, istid 63.41

N Y Rangers: Henrik Lundqvist 85,7%, istid 63.36

Nicklas Bäckström, f, Washington 0, 0, 0, 2, +1, 22.14

Henrik Lundqvist, mv, NY Rangers se ovan

Matchen: Bottenlaget Washington Capitals har funnit formen! Mot New York Rangers tog laget sin fjärde seger på de fem senaste matcherna och det var nog en välbehövlig seger för självförtroendet att slå tillbaka rivalerna från New York efter att ha förlorat de fyra senaste inbördes mötena. Om Capitals har funnit formen så är det sämre med Rangers som visar upp ett totalt omvänt facit för de fem senaste matcherna som endast gett en seger. Bortalaget såg ut att ha kopplat ett starkt grepp om matchen då Scott Gomez och Martin Straka gjorde mål inom loppet av två minuter i den första perioden, men Joe Motzko, 27, fick in en viktig reducering innan pausvilan. Lagen följdes åt till 4-4 och förlängning följde. Efter 3.41 avgjorde Capitals. Brendan Shanahan föll då han hade pucken i anfallszon och centern Brooks Laich tog hand om den, åkte mot Henrik Lundqvist innan han passade över pucken till Mike Green som med säsongens åttonde mål avgjorde matchen.

– Vi spelade inte särskilt smart i dag, sa Rangers coach Tom Renney till AP.

Backen Jeff Schultz, 21, gjorde mål för tredje matchen i rad.

Atlanta–Boston 3–5

(0–1, 3–2, 0–2)

Första perioden: 0–1 (16.01) Petteri Nokelainen 2 (Brandon Bochenski, Vladimir Sobotka).

Andra perioden: 0–2 (5.55) Peter Schaefer 6 (Andrew Ference, Phil Kessel), 1–2 (10.28) Mark Recchi 3 (Marian Hossa) spel fem mot fyra, 2–2 (11.29) Mark Recchi 4 (Eric Perrin, Vyacheslav Kozlov), 3–2 (16.44) Ilya Kovalchuk 24 (Marian Hossa, Tobias Enström) spel fem mot tre, 3–3 (18.53) Glen Murray 10 (Milan Lucic).

Tredje perioden: 3–4 (16.13) Milan Lucic 2 (Phil Kessel, Andrew Ference), 3–5 (19.56) Marc Savard 7 (Per-Johan Axelsson) spel fem mot sex, öppet mål.

Skott: 26–33 (3–13, 15–7, 8–13).

Utvisningar, Atlanta: 5 x 2 min. Boston: 4 x 2 min, 1 x 5 min, 1 x 10 min.

Per-Johan Axelsson, f, Boston 0, 1, 2, 0, 0, 21.41

Matchen: Det var en minst sagt svängig tillställning i Philips Arena. Boston Bruins tog ledningen med 2-0 innan hemmalaget Atlanta Trashers kom tillbaka och vände till 3-2, men till slut var det ändå Bruins som fick sista ordet då Milan Lucic slog in 4-3 med mindre än fyra minuter kvar av den tredje perioden. Per-Johan Axelsson spelade sedan fram Marc Savard till 5-3 med fyra sekunder kvar. Veteranen Mark Recchi, 39, debuterade för Trashers efter att ha värvats från Pittsburgh Penguins i helgen och Recchi visade upp sig från sin bästa sida med två mål inom loppet av en minut.

– Jag känner mig redan bekväm här. Jag hoppas att kunna hjälpa laget till några vinster, sa Recchi till AP.

Segern var Bruins första på sju försök mot Trashers. Backen Andrew Ference gjorde comeback efter att ha missat 12 matcher på grund av en knäskada. Däremot saknade bortalaget Marco Sturm som fick en puck i sitt ena öga i måndags mot Buffalo Sabres.

Columbus–Colorado 4–1

(1–0, 1–1, 2–0)

Första perioden: 1–0 (10.21) Manny Malhotra 5 (Dan Fritsche).

Andra perioden: 1–1 (3.07) Ben Guite 2 (Andrew Brunette, John-Michael Liles), 2–1 (11.32) Jared Boll 3 (Curtis Glencross, Jan Hejda).

Tredje perioden: 3–1 (14.42) Kris Beech 3 (Jiri Novotny), 4–1 (19.10) Sergei Fedorov 6 (-) spel fem mot sex, öppet mål.

Skott: 16–16 (7–5, 1–7, 8–4).

Utvisningar, Columbus: 4 x 2 min. Colorado: 3 x 2 min.

Publik: 13 150 (i Nationwide Arena).

Målvakter:

Columbus: Fredrik Norrena 93,7%, istid 60.00

Colorado: Jose Theodore 80,0%, istid 59.21

Matchen: Det bjöds på defensiv hockey i Nationwide Arena, mycket defensiv hockey. Columbus Blue Jackets och Colorado Avalanche sköt vardera endast 16 skott på mål. Hemmalaget orkade bara med ett skott i den andra perioden, men det skottet gick in bakom Jose Theodore i Colorados mål. Avalanche – som gjorde nio mål mot St Louis Blues i måndags – hade stora bekymmer med hemmalagets aggressiva försvarsspel.

– Dom spelade riktigt bra och gav oss inte många chanser, sa Ryan Smyth till AP.

Före detta elitseriemålvakten Fredrik Norrena (AIK, Västra Frölunda och Linköping) tog sin fjärde seger för säsongen.

– Vi var fokuserade och hade tålamod. Vi ville inte ha samma matchbild som dom vill ha och byta målchanser med varandra, dom är riktigt bra på det, sa Norrena.

Blue Jackets coach Ken Hitchcock noterades för sin 450:e seger i sin 850:e match. Hitchcock har tidigare coachat Dallas Stars och Philadelphia Flyers.

Carolina–Ottawa 0–6

(0–3, 0–0, 0–3)

Första perioden: 0–1 (1.46) Dany Heatley 15 (Jason Spezza, Joseph Corvo), 0–2 (5.24) Mike Fisher 8 (Daniel Alfredsson, Luke Richardson), 0–3 (19.08) Jason Spezza 6 (Randy Robitaille, Dany Heatley).

Tredje perioden: 0–4 (8.37) Shean Donovan 4 (Dean McAmmond), 0–5 (11.52) Dany Heatley 16 (Jason Spezza, Martin Gerber), 0–6 (16.17) Dean McAmmond 1 (Christoph Schubert, Shean Donovan).

Skott: 32–26 (7–8, 8–12, 17–6).

Utvisningar, Carolina: 3 x 2 min, 1 x 5 min, 1 x 10 min. Ottawa: 5 x 2 min, 1 x 5 min.

Publik: 15 268 (i RBC Center).

Målvakter:

Carolina: Cam Ward 76,9%, istid 59.59

Ottawa: Ray Emery 100%, istid 5.24 (1 räddning)

Ottawa: Martin Gerber 100%, istid 54.27 (31 räddningar)

Niclas Wallin, b, Carolina 0, 0, 0, 0, 0, 17.39

Daniel Alfredsson, f, Ottawa 0, 1, 1, 0, +1, 22.04

Matchen: Ottawa Senators målvakt Ray Emery tvingades lämna isen redan efter 5.24 på grund av känningar i höften. Emery behövde bara göra en räddning medan ersättaren Martin Gerber fick rädda 31 skott. Det var dock Emery som fick segern noterad i sin statistik då ställningen var 2-0 till bortalaget då han lämnade isen. Gerber var matchens stora lirare och han släppte inte in något skott från frustrerade hemmaspelare.

– Han (Gerber) var stabil hela kvällen och gav dom ingenting, sa Dany Heatley till AP.

Carolina Hurricanes var inte nöjda med inledningen av matchen och coachen Peter Laviolette tog time out redan efter Senators 2-0-mål och sa ett och annat väl valt ord för att försöka väcka sitt lag. Hurricanes vaknade inte riktigt till liv förrän i den tredje perioden som laget dominerade kraftigt. Trots det spelmässiga övertaget i perioden så vann gästerna den med 3-0 och matchen med 6-0 efter bland annat två mål av Dany Heatley, 26.

– Vi blev förnedrade i vår egen arena och det är fullständigt oacceptabelt. Det finns inget mer att prata om, sa veteranbacken Glen Wesley, 39.

Daniel Alfredsson svarade för en målgivande passning och har därmed gjort poäng i sex raka matcher.

Chicago–Los Angeles 6–3

(3–1, 1–1, 2–1)

Första perioden: 1–0 (3.11) Tuomo Ruutu 6 (Adam Burish, Dave Bolland), 2–0 (13.32) Martin Havlat 4 (Robert Lang, Brent Sopel), 3–0 (14.06) Duncan Keith 5 (Patrick Kane, Patrick Sharp), 3–1 (19.05) Michal Handzus 4 (Scott Thornton, Kyle Calder) spel fyra mot fem.

Andra perioden: 3–2 (5.05) Martin Havlat 5 (Jonathan Toews, Dustin Byfuglien) spel fem mot tre, 4–2 (16.37) Patrick O'Sullivan 6 (Rob Blake, Michal Handzus).

Tredje perioden: 4–3 (6.36) Anze Kopitar 15 (Kyle Calder, Mike Cammalleri), 5–3 (7.18) Jonathan Toews 12 (Patrick Kane, Patrick Sharp), 6–3 (17.54) Patrick Sharp 14 (Jonathan Toews, Duncan Keith).

Skott: 36–28 (11–9, 13–8, 12–11).

Utvisningar, Chicago: 5 x 2 min, 2 x 5 min, 1 x 10 min. Los Angeles: 5 x 2 min, 2 x 5 min, 4 x 10 min.

Publik: 12 534 (i United Center).

Målvakter:

Chicago: Nikolai Khabibulin 89,3%, istid 59.51

Los Angeles: Jean-Sebastien Aubin 66,7%, istid 14.06 (6 räddningar)

Los Angeles: Jonathan Quick 88,9%, istid 45.38 (24 räddningar)

Magnus Johansson, b, Chicago 0, 0, 0, 0, 0, 11.39

Matchen: Los Angeles Kings gick på en tung förlust när laget föll i United Center mot Chicago Blackhawks. Kings hade behövt poängen för att täppa igen luckan dom har upp till den åttonde och sista slutspelsplatsen i Western Conference. Matchen var lika viktig för Blackhawks – som hade fyra raka förluster i bagaget – och laget har nu återigen riktigt häng på lagen ovanför strecket. Hemmalaget tog en 3-0-ledning, men Kings gav aldrig upp och när Anze Kopitar gjorde säsongens 15:e mål i den tredje perioden blev det nervöst för fansen, men 19-årige Jonathan Toews lugnade alla då han satte 5-3 bara 42 sekunder senare. Det var en fysisk match mycket tack vare hemmaspelarna som jobbade kopiöst hårt.

– Vi vill vara ett lag som är svåra att spela mot, sa Tuomo Ruutu till AP.

Ruutu visade vägen i den första perioden när han tacklade slovaken Lubomir Visnovsky stenhårt och blev utvisad för charging. Situationen ledde även till ett slagsmål mellan honom och Kings Brad Stuart. Målvakten Jean-Sebastien Aubin byttes ut efter att ha släppt in tre mål på nio skott och han ersattes av rookien Jonathan Quick, 21.

Anaheim–Vancouver 2–3

(0–2, 1–1, 1–0)

Första perioden: 0–1 (17.35) Mason Raymond 1 (Jason Jaffray, Aaron Miller), 0–2 (18.40) Daniel Sedin 12 (-).

Andra perioden: 0–3 (4.54) Jason Jaffray 1 (Taylor Pyatt, Mason Raymond), 1–3 (5.51) Chris Pronger 5 (Corey Perry, Chris Kunitz).

Tredje perioden: 2–3 (18.29) Mathieu Schneider 5 (Chris Pronger, Ryan Getzlaf) spel sex mot fem.

Skott: 35–20 (5–8, 14–11, 16–1).

Utvisningar, Anaheim: 6 x 2 min. Vancouver: 5 x 2 min.

Daniel Sedin, f, Vancouver 1, 0, 2, 0, 0, 20.13

Matchen: Efter 542 NHL-matcher i rad tog Vancouver Canucks center Brendan Morrisons fantastiska svit slut på grund av en skada. Sviten inleddes den 27 februari 2000 och blev den elfte längsta i NHL:s historia. Den längsta pågående sviten innehavs nu av Calgary Flames back Cory Sarich som har spelat 419 raka matcher. Om mycket av försnacket handlade om Morrison så handlade eftersnacket om Canucks Mason Raymond och Jason Jaffray som bägge gjorde sina första NHL-mål i Honda Center. Canucks gick tack vare Raymonds, Jaffrays och Daniel Sedins mål fram till en tremålsledning innan hemmalaget vaknade till liv. I den tredje perioden var det verkligen spel mot ett mål då Ducks hade hela 16-1 i skott på mål. Reduceringen till 2-3 dröjde dock lite för länge för att det skulle bli riktigt farligt för bortalaget eftersom Mathieu Schneiders mål kom med endast 91 sekunder kvar. Canucks saknade sin förstemålvakt Roberto Luongo som har en revbensskada, men ersättaren Curtis Sanford, 28, ersatte på ett enastående sätt. Centern Andy McDonald spelade sin 276:e raka match för Ducks och tog över klubbrekordet från Samuel Påhlsson. Rekordet för flest antal matcher i rad i innehavs av centern Doug Jarvis som spelade 964 matcher i rad för Montreal Canadiens, Washington Capitals och Hartford Whalers mellan 1975 och 1987.