Matchfakta 1/11

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-11-01

UPPGIVET Johan Holmqvist startade nattens match mot New Jersey men kastade in handduken i den tredje perioden.

New Jersey–Tampa Bay 6–1 (0–0, 2–1, 4–0)

Andra perioden: 1–0 (4.32) John Madden 5 (Dainius Zubrus, Jay Pandolfo), 2–0 (6.20) Jay Pandolfo 4 (John Madden, Dainius Zubrus), 2–1 (18.13) Vincent Lecavalier 7 (Martin St. Louis, Brad Richards) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 3–1 (7.14) Arron Asham 3 (Patrik Elias), 4–1 (11.00) Jay Pandolfo 5 (John Madden, Paul Martin), 5–1 (13.24) Zach Parise 3 (Brian Gionta, Travis Zajac) spel fem mot fyra, 6–1 (18.40) Jay Pandolfo 6 (Vitaly Vishnevski, John Madden).

Skott: 30–22 (7–5, 13–9, 10–8).

Utvisningar, New Jersey: 3 x 2 min, 3 x 5 min. Tampa Bay: 4 x 2 min, 3 x 5 min.

Publik: 13 218 (i Prudential Center).

Målvakter: New Jersey: Martin Brodeur 95,5%, istid 60.00 Tampa Bay: Johan Holmqvist 81,4%, istid 53.24 (22 räddningar) Tampa Bay: Marc Denis 66,7%, istid 6.36 (2 räddningar)

Svenskarna: Mål, assist, skott, utv min, +/-, istid

Johnny Oduya, b, New Jersey 0, 0, 0, 0, +1, 12.46

Johan Holmqvist, mv, Tampa Bay se ovan.

Matchen: New Jersey Devils tog sin första seger i nybyggda Prudential Center när Tampa Bay Lightning besegrades med 6-1. Matchen var dock jämnare än vad siffrorna antyder och det skiljde bara ett mål mellan lagen tills det var 13 minuter kvar av matchen. Efter att ha haft problem med målskyttet under några matcher lossnade det rejält för Devils och speciellt för Jay Pandolfo, 32, som svarade för karriärens första hat trick.

- Om vi fortsätter att göra mål hemma så stärker vi vårt självförtroende och då kommer det bli kul, sa Pandolfo till AP.

Efter en mållös förstaperiod kopplade hemmalaget greppet om matchen i den andra perioden, men Lightning kom in i matchen efter Vincent Lecavaliers sena reducering. I den tredje perioden stod matchen och vägde när Arron Asham, Pandolfo och Zach Parise gjorde tre mål inom loppet av sex minuter.

- När vi försöker att skapa något offensivt så glömmer vi bort defensiven. Vi måste fokusera på defensiven, sa Lightnings coach John Tortorella.

I premiären av nya Prudential Center i lördags kom det nästan 18 000 åskådare, men i kvällens match var det nästan 5 000 färre. Devils har ett stort jobb framför sig att locka publik, kvällens seger var ett litet steg på vägen. 35-årige målvakten Martin Brodeur spelade sin 900:e NHL-match.

Florida–Carolina 4–2 (0–0, 0–1, 4–1)

Andra perioden: 0–1 (4.07) Ray Whitney 8 (Erik Cole, Matt Cullen).

Tredje perioden: 1–1 (7.27) Olli Jokinen 7 (Stephen Weiss, Nathan Horton) spel fem mot fyra, 1–2 (11.35) Erik Cole 3 (Eric Staal, Cory Stillman), 2–2 (14.11) Jay Bouwmeester 1 (Olli Jokinen) spel fyra mot fyra, 3–2 (17.41) Richard Zednik 3 (Olli Jokinen, Jozef Stumpel) spel fem mot tre, 4–2 (19.23) Nathan Horton 5 (Ville Peltonen) spel fem mot fyra.

Skott: 32–30 (10–10, 14–12, 8–8).

Utvisningar, Florida: 5 x 2 min. Carolina: 8 x 2 min.

Publik: 10 063 (i BankAtlantic Center).

Målvakter: Florida: Tomas Vokoun 93,3%, istid 60.00 Carolina: Cam Ward 87,5%, istid 59.43

Niclas Wallin, b, Carolina 0, 0, 0, 0, 0, 6.08

Matchen: Carolina Hurricanes var på väg mot seger borta mot Florida Panthers, men hemmalaget svarade för en stark avslutning och tog till slut poängen. Under matchens första 43 minuter föll endast ett mål, men slutminuterna blev målrika. När Erik Cole gjorde 2-1 för Hurricanes lutade det åt seger för gästerna, men en mycket tveksam utvisning på Justin Williams, 26, för filmning gjorde att det istället för ett power play-spel för Hurricanes, så blev det fyra utespelare för vardera laget på isen. I spel 4-mot-4 passade backen Jay Bouwmeester, 24, på att kvittera för Panthers.

- Jag har aldrig varit känd som en filmare. Jag blev fälld, men någon såg det tydligen på ett annat sätt, sa en besviken Justin Williams till AP.

Domaren Brad Watson hade nio minuter tidigare även gett Hurricanes Chad Larose två minuter för filmning. Under hela förra säsongen beskyllde Panthers spelarna i Hurricanes för att filma och det gav kanske retroaktiv utdelning från domarna i kväll. Med lite mer än två minuter kvar satte vänsterforwarden Richard Zednik segermålet då han i spel 5-mot-3 sköt in 3-2 bakom Cam Ward.

- Det är en stor fördel att spela 5-mot-3, speciellt så sent i matchen, och man måste ta tillvara på det, sa Zednik.

Dallas–Chicago 4–5 (1–1, 0–2, 3–2)

Första perioden: 1–0 (4.02) Mike Ribeiro 5 (Philippe Boucher, Jere Lehtinen), 1–1 (7.29) Jonathan Toews 5 (Tuomo Ruutu, Patrick Kane).

Andra perioden: 1–2 (8.30) James Wisniewski 3 (Robert Lang, Dave Bolland) spel fem mot fyra, 1–3 (10.39) Patrick Kane 5 (Tuomo Ruutu, James Wisniewski).

Tredje perioden: 2–3 (0.40) Philippe Boucher 1 (Sergei Zubov, Mike Ribeiro), 3–3 (5.14) Niklas Hagman 7 (Sergei Zubov, Stu Barnes) spel fyra mot fem, 4–3 (10.07) Sergei Zubov 3 (Mike Ribeiro) spel fem mot tre, 4–4 (12.49) Jason Williams 5 (Robert Lang), 4–5 (19.39) Jason Williams 6 (James Wisniewski).

Skott: 23–29 (9–11, 5–11, 9–7).

Utvisningar, Dallas: 2 x 2 min. Chicago: 6 x 2 min.

Publik: 14 756 (i American Airlines Center).

Målvakter: Dallas: Marty Turco 85,7%, istid 30.59 (18 räddningar) Dallas: Mike Smith 75,0%, istid 28.36 (6 räddningar) Chicago: Nikolai Khabibulin 82,6%, istid 60.00

Loui Eriksson, f, Dallas 0, 0, 1, 0, -3, 12.54

Joel Lundqvist, f, Dallas 0, 0, 0, 0, 0, 5.32

Mattias Norström, b, Dallas 0, 0, 1, 0, 0, 18.23

Magnus Johansson, b, Chicago 0, 0, 0, 0, +1, 15.33

Matchen: Dallas Stars veteran Mike Modano, 37, hade en jobbig kväll hemma i American Airlines Center. Inte nog med att hans Stars föll med 4-5 mot Chicago Blackhawks efter en sent mål, han blev också hyllad av publiken för en milstolpe han inte gjort.

Modano visste att han inte rört pucken innan backen Sergei Zubovs mål i den tredje perioden, men publiken trodde givetvis på speakern som krediterade centern med en målgivande passning. Poängen hade gett Modano 1,232 poäng i NHL och han skulle därmed ha tangerat Phil Housleys rekord för flest poäng i NHL av en spelare född i USA.

Medan hyllningarna pågick i arenan undrade Modano vad som pågick, till slut var han tvungen att vinka lite så att matchen kunde fortsätta. Efter matchen togs assisten bort då man efter videogranskning insett att han inte rörde pucken.

– Någon gjorde bort sig och därför ville jag inte ställa mig upp efter målet, sa en besviken Modano till AP efter matchen.

Los Angeles–Columbus 1–4 (0–1, 1–2, 0–1)

Första perioden: 0–1 (16.29) Jason Chimera (Manny Malhotra).

Andra perioden: 0–2 (3.21) Gilbert Brule (Sergei Fedorov, Kris Russell), 0–3 (7.24) Jason Chimera (Rick Nash), 1–3 (9.15) Kyle Calder (Ladislav Nagy, Brad Stuart) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 1–4 (19.42) Rick Nash (Michael Peca) spel fyra mot sex, öppet mål.

Skott: 34–36 (10–9, 8–15, 16–12).

Utvisningar, Los Angeles: 5 x 2 min. Columbus: 6 x 2 min.

Publik: 11 491 (i Staples Center).

Målvakter: Los Angeles: Jason LaBarbera 91,4%, istid 58.46 Columbus: Pascal Leclaire 97,1%, istid 60.00

Fredrik Modin, f, Columbus 0, 0, 0, 0, 0, 19.04

Matchen: Columbus Blue Jackets tog sin fjärde raka seger då laget slog Los Angeles Kings med 4-1 på bortaplan.

Stor matchhjälte blev målvakten Pascal Leclaire som räddade 33 skott i den spelmässigt jämna matchen.

För Kings var det första förlusten efter fyra raka vinster. Blue Jackets tog en säker 3-0-ledning i den andra perioden, men hemmalaget fick ny kraft i och med Kyle Calders reducering i numerärt överläge. Kings låg på för ytterligare mål i den tredje perioden, men lyckades inte överlista Pascal Leclaire som återigen svarade för en strålande insats. 24-årige Leclaire har redan hållit nollan i fyra matcher denna säsong och ligger tillsammans med Boston Bruins Tim Thomas i topp i målvakternas statistiklistor.

Vänsterforwarden Rick Nash avslutade målskyttet då han satte 4-1 i det tomma motståndarmålet.