Sedan lyfte hemmapubliken Djurgården till seger i kaosmatchen.

– Det går lite över styr ibland, säger Markus Ljungh efter 2–1-segern.

Hemmapremiär och knökfullt på Hovets läktare.

Då svallade känslorna över.

Den första perioden präglades av mängder med utvisningar och mest uppmärksammat blev Daniel Brodins tackling på Anton Lindholm i slutskedet av perioden.

Djurgårdsforwarden satsade och träffade, till synes, Skellefteåbacken i huvudhöjd.

Brodin utvisades 2+10 minuter för ”checking to the head” och Skellefteå var irriterat.

– Man måste absolut respektera varandra. Visst kan det vara tufft och hårt men man måste ha respekt för med- och motspelare på isen, säger Skellefteåbacken Tim Heed i C More.

Resan av matchen fortsatte med heta känslor på isen.

”Går över styr ibland”

Och gruff efter de flesta avblåsningarna.

– Det är en tuff match där ute och det går lite över styr ibland. Domarna försöker hålla en bra nivå, säger Djurgårdens Markus Ljungh.

Målen då?

Tja, de kom också efter utvisningar.

Skellefteå drabbades av ett lagstraff innan Djurgårdens ledningsmål i mittperioden och kort senare var det Djurgården som missade med matematiken – och plötsligt var det 1–1.

Innan mittperioden var över hann också John Norman först på en avvaktande icingpuck, men domarna valde ändå att blåsa icing.

Skellefteåforwarden blev så ilsken att han dunkade klubben hårt i plexit – och utvisades.

17 sekunder senare vispade Linus Hultström in 2–1-målet – backvärvningens andra mål på lika många SHL-matcher.

– Underbart. Fansen hjälper oss i sista perioden till tre poäng, säger Hultström i C More.

Inför den tredje perioden fortsatte också kaoset med att vattnet från ismaskinen inte hann frysa vilket bidrog till ett kortare avbrott i matchen.

Men det påverkade dock inte Djurgården som höll ut och vann med 2–1.