Klara gruppsegrare efter 5-1 mot Vitryssland.

Först spräckte Kanada Vitrysslands boxplaynolla i VM.

Sen stängde man alla möjligheter för USA att vinna gruppen.

Nu kan kanadensarna börja fokusera på en enkel kvartsfinal.

Ett segt Kanada tog ledningen efter drygt två minuter genom Ryan O'Reilly. Chocken kom tolv minuter senare då Vitrysslands Segei Kostitsyn kvitterade till 1-1. Vitryssland kändes hetare och i början av andra perioden ökande man tempot.

Men laget började också dra på sig utvisningar, något man fick betala dyrt för. Värst var brorsan till målskytten, Andrei Kostitsyn, som drog på sig ett matchstraff för tackling i ryggen och sänkte därmed hela laget.

Tre snabba

Kanada utnyttjade läget och gjorde tre mål på drygt fyra minuter. Redan där avgjordes matchen. Kanada kunde lätt spela av tredje perioden där matchens snyggaste mål kom. Ryan O'Reilly dunkade dit femman i nättaket. Nu väntar Frankrike eller Slovakien för Kanada i kvartsfinal.