”Förstod att jag skulle göra mål”

Publicerad 2013-09-21

Johansson hjälte mot gamla klubben

KARLSTAD/STOCKHOLM. Han ratades av Färjestad efter åtta säsonger.

Tillbaka i sin gamla arena sänkte Mikael Johansson sin gamla klubb och sköt tredje raka seger till Leksand.

– Innan matchen kände jag att får jag ett läge så gör jag ett mål, säger matchhjälten.

Mikael Johansson fick inget nytt kontrakt med Färjestad efter sin åttonde säsong i klubben. På söndagen ställdes han mot sina gamla lagkamrater med nykomlingen Leksand.

Men det blev en rolig match för stjärnan. Leksand tog ledningen efter att Johan Ryno satt 1-0 fyra minuter före paus.

"Ingen vanlig match"

Pontus Åberg kvitterade i den andra perioden, men Leksand svarade snabbt. Jens Bergenström slängde i väg ett chansskott som letade sig in mellan benen på målvakten Daniel Taylor.

– Ska han ta den? Ja. Är det en tavla? Ja, säger C Mores expert Petter Rönnqvist.

Färjestad kvitterade dock på nytt innan den andra perioden var slut. Men i den tredje klev Johansson fram, satte 3-2 och sänkte sin gamla klubb.

– Vad är oddsen på att det ska hända. Jag var på rätt plats vid rätt tillfälle. Men det har varit en konstig dag. Det var ovanligt att gå in i motståndarnas omklädningsrum och det var nervöst innan matchen. Men så fort vi drog i gång så var det lugnt, även om jag nog får säga att det kändes som att jag hade allas ögon på mig, säger Johansson.

Nykomlingen Leksand, som har dömts ut av flera experter, tog tredje raka segern i SHL.