Maskinen Skellefteå för mycket för Brynäs

Publicerad 2013-03-16

”Honkens” storspel räckte inte – Skellefteå nära semi

Brynäs frustade, pustade och stångades. Johan Holmqvist var så gott som omutlig i kassen, men det räckte inte.

Skellefteå, nu med en 3-0-ledning i kvartsfinalserien, visade än en gång upp lagmaskinen – eller tåget, om man frågar Oscar Möller.

– Jag har sagt det förut. Det tuffar på som tåget, säger målskytten till C More.

Det borde ha varit ett Brynäs med sargat självförtroende som reste upp till Skellefteå, men det syntes inte – trots tolv insläppta mål på två matcher.

Gävlelaget var märkbart bättre i den tredje kvartsfinalen och skulle också ta ledningen när Daniel Widing bröt fram på Sebastian Enterfelts vackra pass, smet mellan två Skellefteåbackar och placerade in pucken.

Men Skellefteås lagmaskin växlade upp både en och två gånger i tredje perioden och med tre raka mål skrevs slutresultatet till 4-1 i Skellefteås fördel.

Grinig tillställning

Den så avgörande matchen inleddes med en mållös, men oerhört grinig period med totalt 26 utvisningsminuter till följd av ett storbråk.

I andra var det bortalaget som drog på sig så gott som alla utvisningar och övertaget svängde över till Skellefteå.

Trots att Johan Holmqvist briljerade – ”Honken” tog 41 (!) skott – skulle fortet falla i tredje perioden. Hemmalaget öste på och vann perioden med 3-0 (19-6 i skott).

– Jag har sagt det förut. Det tuffar på som tåget, vi vet vad vi ska göra där ute, vi vill spela i högt tempo så att motståndaren inte ska komma åt oss, säger målskytten Oscar Möller till C More.

”Vinna eller försvinna”

Nu är avancemang till semifinalen mycket, mycket nära för Skellefteå, som leder matchserien med 3-0 inför måndagens potentiellt avgörande slag i Gävle.

– Det är vinna eller försvinna så vi får ta och vinna den, till att börja med, säger Brynäs Calle Järnkrok till C More.

– Vi kommer att åka ner till Gävle som att det är 0-0 i matcher, inte sväva iväg alls. Vara ödmjuka och ladda om som att det vore vilken match som helst, menar Möller.