Avgjorde i sudden death

ÖRNSKÖLDSVIK/STOCKHOLM. De var uträknade.

Då vände Modo 0-3 till 5-4 och avgjorde i sudden death.

– Jag ska inte ljuga. Alla har tänkt: ”när fan ska vi ta dem egentligen?”, säger Linus Ullmark.

Modo var piskat att vinna mot Färjestad för att säsongen inte skulle vara över. Men laget fick en mardrömsstart. Redan efter 3.09 hade Färjestad gjort 2-0 efter två mål på 19 sekunder. Då bytte Modo ut målvakten Bernhard Starkbaum och satte in 19-årige Linus Ullmark.

Den andra perioden började dock lika illa. Marius Holtet satte 3-0 och uppförsbacke var brant för Modo. Men Mattias Ritola tände hoppet när han reducerade kort senare och innan den andra perioden var slut hade Kyle Cuminskey satt 3-2. Holtet ökade dock på till 4-2 i den tredje perioden och hoppet såg ut att vara släckt igen.

”Tar det steg för steg”

Men Modo svarade igen. Marcel Müller reducerade till 4-3 innan Jonas Ahnelöv kvitterade till 4-4. Kort senare fick Cuminskey öppet mål, men Modospelarens avslut gick i ribban. I stället gick matchen till förlängning där Ladislay Nagy avgjorde för Modo.

– Det var skönt att få avgöra. När jag fick pucken fokuserade jag bara på att hittat nätet bakom Salak. Det är skönt att det inte är över men samtidigt är de bara en match. Nu ska vi tillbaka och möta Färjestad på deras hemmaplan och det kommer bli tufft.