Hagelins vikarie hjälte – i Johanssons debut

Uppdaterad 2012-11-02 | Publicerad 2012-11-01

Fredric Andersson sänkte Karlskoga: ”Riktigt skönt”

Carl Hagelin saknades på grund av en axelskada.

Då klev "vikarien" Fredric Andersson fram och gjorde det matchavgörande målet mot Bik Karlskoga.

– Det är ett stort avbräck att Hagelin inte kan spela, men det är kul att spela med (Matt) Read och (Damien) Fleury, säger SSK-forwarden.

Med lockoutspelarna Carl Hagelin och Matt Read i laget har Södertälje – nu även förstärka av Jonathan Ericsson – lyft från sista till sjätte plats i tabellen. Men i torsdagens match mot Bik Karlskoga, där Marcus Johansson debuterade, fick SSK klara sig utan Hagelin. Rangers-forwarden, som är uttagen i Tre Kronors trupp till Karjala Tournament, utgick med känningar i en axel senast mot Västerås.

I Hagelins frånvaro fick Fredric Andersson vikariera i kedjan med Damien Fleury och Matt Read.

”Det var skönt”

En chans som han tog tillvara på.

Efter att backen Andreas Hjelm prickat in en 1-0 till Södertälje i power play i inledningen av den andra perioden satte Andersson 2-0 i spel fem mot tre tio minuter senare.

– Det var skönt. Han (Bik Karlskogas målvakt Joel Gistedt) tjuvade lite, säger Fredrik Andersson till Viasat Hockey.

– Det är ett stort avbräck att Hagelin inte kan spela, men det är kul att spela med Read och Fleury. Det är bra fart.

Johansson målskytt

Med 5.30 kvar av den andra perioden ordnade Marcus Johansson ett power play åt Bik Karlskoga och då dröjde det bara 14 sekunder innan Nick Plastino satte reduceringen.

Värmlänningarna pressade för en kvittering i den tredje perioden och vann skotten med hela 20-4, men lyckades inte få in pucken bakom Sebastian Idoff. I stället kunde Matt Read fastställa slutresultatet till 3-1 i tom bur med två sekunder kvar att spela.

– Jag är jättenöjd över tre poäng. Det satt hårt åt. Karlskoga var starka i sista perioden, men vi jobbade hårt och fick lita lite på turen i vissa lägen. Det var försvarsspelet som gjorde att vi kunde vinna. Bara ett insläppt mål på 40 skott säger allt, säger tränaren Johan Strömwall till Viasat Hockey.

Södertälje har vunnit åtta av sina nio senaste matcher och ligger, med en match mer spelad, på samma poäng som femteplacerade Oskarshamn.

otalt 30 skott.I och med seger klättrade Västerås upp på tredje plats i tabellen.

Almtuna förlorade sina sex första hemmamatcher den här säsongen. Nu har de vunnit tre raka i Gränbyhallen.  Den första perioden mot Örebro slutade 2-2, men i mittenakten gjorde Almtuna ett ryck och gick ifrån till 4-2.Det fick gästernas coach Peter Andersson att byta målvakt. Ut med Tim Sandberg och in med Henrik Lundberg.Det hindrade dock inte Almtuna från att vinna med 5-3 och bryta Örebros tre matcher långa segersvit.

Lockoutspelarna Mikael Backlund och Mikael Backlund såg med var sitt mål till att Västerås besegrade Mora med 2-0 på bortaplan. I målet höll Lars Johansson nollade och räddade t