Dagens namn: Helge

Segrar för toppduon

Bofors-Troja-Ljungby 3-2

Publicerad 2011-11-04

Bofors fortsätter att vinna, men det krävdes 18 straffar innan ett avgörande kom mot Troja-Ljungby.

Linus Persson blev ende målskytt under straffläggningen och fixade därmed  extrapoängen till Bofors.

Målet i Bofors vaktades av 20-årige Andreas Ollikainen, som hoppade in mötet mot Rögle och höll nollan. Den kvarstod i ytterligare 47 minuter mot Troja.

Bofors ligger på andra plats i hockeyallsvenskan med fyra poäng upp till ettan Örebro och fyra poäng ner till trean Västerås.

Almtuna-Örebro 2-3

Johan Wiklander gjorde poäng för åttonde matchen i rad. Då tog också Örebro sin åttonde raka seger.

Wiklander inledde målskyttet med att göra 1-0 redan efter 53 sekunder. Sju minuter senare gjorde Jared Aulin också 2-0.

Almtuna kom ikapp efter mål av Niklas Anger och Jan Öberg, men på passning av Aulin kunde Matt Keith avgöra matchen med sitt 3-2-mål.

Oskarshamn-Borås 5-1

Totalt fyra mål på de tre senaste matcherna.

Mot Borås satte Oskarshamn tre puckar – på drygt åtta minuter.

Efter att ett tidigt ledningsmål för gästerna, genom Brent Davidson, lossnade det för IKO i den andra perioden.

Nicklas Jadeland, Mikael Lidhammar och David Rodman såg till att Oskarshamn hade vänt 0-1 till 3-1 halvvägs in på mittakten och mer eller mindre avgjort tillställningen.

I slutet av matchen bröt ett slagsmål ut efter en ovårdad tackling från David Rodman, som tillsammans med Jens Karlsson åkte på matchstraff.

Borås har fortfarande inte tagit poäng på bortaplan.

Södertälje-Mora 1-3

Efter två raka förluster klev Dion Knelsen och Kim Nabb fram och ordnade tre poäng åt Mora i bortamötet mot Södertälje.

Nabb styrde in 2-0-målet, som blev matchavgörande, efter förarbete av Knelsen. Vid 3-1-målet var det sedan Nabbs tur att assistera Knelsen, som rundade SSK-målvakten Julius Hudacek att spikade fast slutresultatet.

Södertälje halkade på grund av förlusten ned på åttonde plats i tabellen, utanför platserna till förkvalserien.