Oskarshamn–Leksand 2–6 (1–2, 0–3, 1–1)

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-09-20

Jens Bergenström vann allsvenskans poängliga ifjol.

Den snabbskrinnande forwarden är även en riktig Oskarshamns-dödare.

När 28-åringen sköt 2–0 för sitt Leksand i bortamötet med Oskarshamn (2 –6), kunde vi samtidigt notera att han svarat för poäng mot smålänningarna de sex senaste mötena lagen emellan.

– Vi spelade koncentrerat, säger Leksandstränaren Tomas Kempe till Dalademokraten.

Jens Bergenström (utsedd till matchens lirare) klippte dit målet som betydde 0–2, och fem minuter in på andra perioden låg han bakom Jesper Ollas 1–3. Innan perioden var över stod det 1–5 på tavlan och matchen var mer eller mindre avgjord.

Oskarshamn var garanterat revanschsuget efter storförlusten i premiären (8–0). Men mot Leksand, utan skadade Pelle Prestberg, var det återigen stor skillnad kvalitétsmässigt och smålänningarna räckte inte till.

Dalkarlarna kontrollerade matchen rakt igenom och trots att IKO reducerade till 1–2 före paus hade laget inget att säga till om.

I slutminuterna fick hemmalaget (i spel fem mot tre) in ytterligare ett tröstmål (2–6), vilket var matchens sista.

Leksand är svårslaget och har inlett serien lysande. Det största utropstecknet hittills är nog ändå fransmannen Pierre-Edoard Bellemare. I premiären gjorde han tre mål. I kväll slog han till ytterligare två gånger.

– Om man jämför med första matchen mot Troja så tycker jag att vi hamnade mer rätt i våra positioner nu och vi spelade stundtals mycket bra. Speciellt i andra perioden, säger Kempe.

Tyngre då för Oskarshamn som har 2–14 i målskillnad på två matcher.

Första perioden: 0–1 (7.13) Morten Green (Marcus Jonasén, Petter Ullman) spel fyra mot fem, 0–2 (14.05) Jens Bergenström (Jesper Ollas, Eric Johansson) spel fem mot fyra, 1–2 (16.51) Alexander Bergström (Jonas Lennartsson, Christian Engstrand).

Andra perioden: 1–3 (5.11) Jesper Ollas (Eric Johansson, Jens Bergenström), 1–4 (9.40) Pierre–Edvoard Bellemare (David Bornhammar, Jan Huokko) spel fem mot fyra, 1–5 (14.50) Pierre–Edvoard Bellemare (Mikael Karlberg, Jan Huokko) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 1–6 (6.18) David Bornhammar (Marcus Jonasén, Johan Hägglund), 2–6 (17.21) Ragnar Karlsson (Rasmus Olheden, Alexander Johansson) spel fem mot tre.

Skott: 24–35 (6–15, 6–14, 12–6).

Utv, Oskarshamn: 9x2. Leksand: 10x2, 1x5, 1 matchstraff.

Domare: Thomas Forsström, Umeå.

Publik: 2 882.