Ryssland fick ja från världsstjärna

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-05-05

Nabokov ansluter till VM-truppen

QUEBEC. Henrik Lundqvist tverkar och väntar på läkraundersäkning.

Men Ryssland har redan fått ja från sin målvaktsstjärna Evgenij Nabokov i San José Sharks.

Enligt ryska journalister här i Quebec ansluter han till den ryska VM-truppen den 7 maj.

Ryssland fick akuta målvaktsproblem redan i matchen mot Tjeckien.

Då tvingades förstavalet Alexanders Eremenko lämna isen i andra perioden och efter matchen kom beskedet att han är borta för resten av turneringen.

Men natten mot måndag löste sig allt, då San José åkte ur Stanley Cup-slutspelet mot Dallas.

Trots förlusten med 1–2 var Nabokov en av isens absolut bästa spelare i en match som pågick i drygt sju perioden.

Ryssland brukar alltid ha problem med målvakterna i VM-turneringarna. Ryssarna har bara två förstemålvakter i NHL.

Ilja Bryzgalov från Phoenix sa först jag till VM, men hoppade plötsligt av bara dagar innan truppen skulle samlas.

Nu får ryssarna en riktig världsstjärna i mål. Det gör de till favoriter att möta Kanada i en kommande VM-final.

Och det minskar naturligtvis Sveriges chanser att slå ryssarna när andra gruppspelet startar den 8 maj.