Peter Forsberg och hans Colorado är i kvartsfinal i Stanley Cup.

2-1-segern i morse innebär att Avalanche slog ut Minnesota med 4-2 i matcher.

Tacka målvakten Jose Theodore för det.

– Han har varit fantastisk, sa Foppa.

Theodore, 31, har vuxit upp till en jätte i Colorados mål.

I Minnesota i förrgår var han den som fixade 3-2-segern genom att rädda 38 skott vilket gav Colorado “matchboll“ hemma i Pepsi Center.

I natt räddade Theodore 34 skott och blev återigen vald till matchens bäste spelare när Avalanche tog vara på chansen i den fullsatta hemmaarenan.

”Smart match”

En av de svettigaste räddningarna kom med bara 21 sekunder kvar av matchen. Minnesotas svenske back Kim Johnsson avlossade ett skott som Theodore snygg knep med plockhandsken.

– Han har varit fantastisk i hela serien, men speciellt i de två senaste matcherna. Jag tycker vi spelade en mycket bra tredje period. Vi spelade en smart match och det är härligt att gå vidare i slutspelet, sa Peter Forsberg till Denver Post.

“Foppa” gjorde inga poäng i natt. Han spelade i nästan 18 minuter och var oerhört nära att sätta 3-1 med drygt åtta minuter kvar att spela. Men svenskens backhandskott träffade stolpen bakom Wild-målvakten Niklas Bäckström.

Spikade igen – igen

Colorado mål gjordes av Ben Guite (i numerärt underläge) och Ryan Smyth.

Smyths avgörande 2-1 kom drygt tolv minuter in i den andra perioden och efter det var trycket hårt mot Colorados försvar.

Men Jose Theodore spikade alltså igen - igen.

– Han var utmärkt. Han var konsekvent, mycket snabb, alert och skärpt, sa Coloradocoachen Joel Quenneville till AP.

I och med förlusten är flera spelare i Minnesota VM-aktuella. För Sveriges del backen Kim Johnsson. För Finland kan målvakten Niklas Bäckström och centern Mikko Koivu bli fina förstärkningar. Slovakien kan få med Marian Gaborik och Pavol Demitra.