Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-05-09

Satte sitt tredje matchavgörande slutspelsmål

Jubel i Carolina.

Jussi Jokinen gjorde det igen.

Carolinas hete finländare satte sitt tredje matchavgörande mål i slutspelet när Boston slogs tillbaka med 4-1 i natt.

Nu är överraskningslaget Hurricanes bara en seger från att slå ut toppseedade Bruins.

NHL

Per-Johan Axelsson fick ett gyllene läge att ge Boston den start de behövde i nattens bortamatch. I numerärt underläge bröt han en passning och kom fri med Cam Ward, som dock läste svenskens dragning och gjorde en fin räddning med benskyddet.

I anfallet direkt efter tog istället Hurricanes ledningen via Eric Staals skott som på något sätt letade sig förbi Tim Thomas.

– Vi fick en bra start, säger Staal till NHL.com. Vi attackerade och förde spelet.

– Men sen tog vi en liten paus i andra perioden.

Kom tillbaka starkt

Ja, Bruins kom tillbaka starkt i mittakten och kunde också kvittera. Marc Savard satte ett skott ur dålig vinkel i numerärt överläge.

1-1 och helt jämt inför tredje.

Som blev The Jokinen Show.

Efter knappt tre minuter snappade finländaren upp en retur och gav Hurricanes ledningen i matchen igen.

Med drygt fem minuter kvar spelade han fram Sergej Samsonov till 3-1 och minuten senare fick han ytterligare en assist på Eric Staals vackra soloprestation som ledde fram till 4-1.

– Jag har nog aldrig spelat så här bra, säger Jokinen, som i årets slutspel gjort sex mål och tio poäng på elva matcher.

Staals två mål i matchen innebär att han gjort totalt 40 slutspelspoäng i karriären. Därmed övertar han klubbrekordet från Hall of Fame-spelaren Ron Francis, som är assisterande tränare i klubben.

Bruins var Eastern Conferences bästa lag under grundserien och vann också fem raka matcher från starten på slutspelet. Men den mäktiga björnen har inte gått att känna igen i de tre senaste förlustmatcherna mot Carolina.

– Vi har valt den sämsta tidpunkten på året för att spela vår sämsta ishockey, säger lagets tränare Claude Julien.

– Ingen har kommit upp i sin normala nivå. Man kan se hur frustrerade spelarna är. Vi måste hitta lösningar.