Dagens namn: Ida, Ronja

Leksand ny serieledare – supersviten lever

Publicerad 2021-11-01

Den hysteriska formen fortsätter.

Efter vändningen mot Malmö i kväll – 13:e raka poänggivande matchen – kliver Leksand upp i serieledning.

– Väldigt viktig seger för oss eftersom vi kliver upp i topp, säger Matt Caito i C More efter 5–3-segern.

Leksand hade en trög start på SHL-säsongen med förlust i de tre inledande matcherna.

Men efter bortasegern mot Frölunda i omgång fyra vände allt.

Sedan dess har den anrika klubben tagit poäng i 13 (!) raka matcher och vunnit elva av dem.

Stark vändning

Borta mot Malmö i kväll fick dock Leksand en mardrömsstart och hamnade i 0–2-underläge redan i första perioden.

– Vi var sega i början, men sedan klev Björn (Hellkvist, tränare) in och fick oss att tända till, säger Matt Caito i C More.

Men i upptakten av mellanakten var det plötsligt 2–2 när Mikael Ruohomaa slog till två gånger inom loppet av två minuter.

Malmö återtog förvisso ledningen när Leksand släppte in ett andra mål i powerplay i matchen.

Men innan andra pausen hade dalmasarna kvitterat ännu en gång.

Avgjorde sent

Matchen såg ut att gå mot förlängning, men med tre minuter kvar skickade Caito in 4–3 i powerplay.

Med 1.19 kvar fastställde Emil Heineman slutresultatet 5–3 i öppen kasse, vilket innebär att Leksand nu toppar SHL-tabellen.

Segern var också Leksands sjunde raka på bortaplan.