Publicerad 2014-12-06

Perry skadad efter smällen: ”Ful smäll”

Corey Perry borde ha sett den komma.

Men Anaheims superstjärna fick likafullt ledas av isen i smärtor efter att Minnesota-backen Keith Ballard slagit till med en av sina berömda höfttacklingar i natt.

Det var i första perioden när Corey Perry, 29, skulle ta sig förbi längs högerkanten i offensiv zon som backen Keith Ballard, 32, lyckades få in en höfttackling av den högre skolan – något som backlegendaren Rob Blake kanske var bättre än någon annan på under sin tid i NHL. Vilket Forsberg också skämtsamt hintade om i sitt Hall of Fame-tal där han hyllade Blake för sitt "stora arsle”.

– Ballard gillar de där och det är en stor del av hans spel, säger förre NHL-målvakten och numera experten Kevin Weekes.

”Världens smärta”

Perry fick ta en hård smäll mot sitt vänstra knä och störtdök ner i isen med huvudet före. Anaheim-stjärnan tvingades få hjälp att ledas av isen och återkom aldrig mer i matchen.

– När han landar har han världens smärta, säger Weekes och befarade att Perry kunde bli borta i upp till sex veckor.

Men Anaheims coach Bruce Boudreau trodde inte att det var så pass illa och sa att lagets skyttekung (14 mål den här säsongen) kommer åka med på söndagens bortaresa till Winnipeg.

Tvingades slåss

Ballard, som gjort det till sitt trademark att få motståndare att slå framåtvolter, fick ingen utvisning för tacklingen, men tvingades som vanligt stå upp för sig själv bara minuter senare när Anaheim-centern Nate Thompson kastade handskarna för att hämnas.

Lagkamraterna i Ducks använde sen ilskan till ett snabbt mål och kunde vända underläget till seger 5-4..

– Det är en ful smäll, men vad ska man göra det är en del av sporten, säger Matt Beleskey som gjorde matchvinnande målet.