Dagens namn: Ludvig, Love

Två mål av Tichonov efter legendarens död

Publicerad 2014-11-24

Den legendariske ryske ishockeytränaren Viktor Tichonov avled natten till måndag.

Senare samma dag hyllade barnbarnet Viktor Tichonov Jr sin farfar med två mål och en assist mot CSKA Moskva.

Den legendariske ishockeytränaren Viktor Tichonov har avlidit efter en längre tids sjukdom, 84 år gammal.

Mästartränaren ledde Sovjet, senare Ryssland, till åtta VM-guld, tre OS-guld och ett Kanada Cup-guld.

Han tog även hem 13 raka sovjetiska mästerskap med CSKA Moskva där han stannade i 32 år. Hans son Vasilij gick bort i fjol, men barnbarnet, också han vid namn Viktor, spelar fortfarande.

CSKA vann

På måndagen mötte hans SKA St Petersburg just CSKA Moskva, och Tichonov var på spelhumör.

Jimmie Eriksson gav St Petersburg ledningen efter fyra minuter, assisterad av Tichonov.

Simon Hjalmarsson kvitterade sex minuter senare för CSKA. Men i den andra perioden satte Tichonov själv 2-2. Hjalmarsson gav CSKA ledningen med sitt andra mål i matchen, men innan perioden var slut kvitterade Tichonov på nytt till 3-3.

CSKA Moskva vann dock matchen med 5-3.