Dödade matchen på fem minuter

Tre mål på fem minuter i den andra perioden avgjorde matchen för Mora.

Det var tredje raka förlusten för BIK Karlskoga i Slutspelsserien.

Nu är laget långt i från en SHL-plats.

Det var en ödesmatch som väntade  i Värmland när Karlskoga tog emot Mora. Båda lagen var mer eller mindre piskade att vinna för att haka på topp tre-platserna som innebär SHL-kval. Lagen kom till matchen med två inledande förluster i ryggen.

– Det är tufft schema, match varannan dag med enorma urladdningar. Det gäller att inte bli stressad mentalt. Idag är det bara tre poäng som gäller, sa BIK Karlskogas tränare Lenny Karlsson innan matchen till S24.

Bortalaget dominerade

Det vara Mora som lyckades hålla huvudet kallt i den här matchen.

I den första perioden dominerade bortalaget fullständigt och radade upp långa anfall i Karlskogas zon. Efter halva första perioden ledde laget skotten med 8-1 men ställningen var altjämt mållös efter 20 minuter.

Utdelningen kom istället i den andra perioden.

8.40 in i den serverade  Daniel Hermansson Christoffer Björklund som kunde sätta dit pucken i öppet mål efter ett långt anfall.

Några minuter senare visade Moras transatlantiska kedja sin klass.

Matthew Fornataro utökade fyra minuter efter ledningsmålet och därefter bjöd kedjekamraten Jerry Pollastrone på en delikatess då han slog in 0-3 på tennis.

Sista perioden blev en transportsträcka och matchen slutade 0-3.

Segern innebär att Mora lämnar jumboplatsen och passerar Karlskoga samt Malmö i tabellen.