Publicerad 2015-02-14

LINKÖPING. Efter tre raka förluster bröt LHC den negativa trenden mot Örebro.

Linköping vann med 1-0 och gick därmed förbi närkelaget i tabellen.

Stor matchhjälte: Marcus Högberg, 20, som räddade 32 skott och höll säsongens andra nolla.

Linköping har varit inne i en tung period den senaste tiden. Innan landslagsuppehållet förlorade de mot tabelljumbon Modo och i veckan har det blivit två ny nollpoängare, först hemma mot Luleå och sedan mot Färjestad. Inför matchen mot Örebro valde Roger Melin att göra om en del i formationerna samt att ge målvakten Marcus Högberg fortsatt förtroende. Två bra val skulle det visa sig, då Linköping till slut lyckades vinna med 1-0.

Det var en rätt jämn match där båda lagen skapade en hel del chanser, men båda målvakterna spelade bra. Det dröjde fram till 19.49 i den andra perioden innan Mattias Sjögren spräckte nollan. LHC spelade powerplay och Jeff Taffe spelade fram Sjögren som distinkt satte ledningsmålet.

I tredje perioden tryckte Örebro på för att få till en kvittering, men trots en hel del lägen fick de inte in pucken bakom en storspelande Marcus Högberg, som totalt räddade 32 skott.

– Vi sa att vi skulle spela enkelt och det gjorde vi bra i dag, säger Högberg till C More.

I och med segern gick LHC förbi Örebro i tabellen.