Monstertackling sänkte miniliraren

Uppdaterad 2011-12-05 | Publicerad 2011-12-04

Här sänks Skellefteås stjärna Anders Söderberg av en monstertackling från AIK:s JVM-back Patrik Nemeth.

Men Söderberg och Skellefteå reste sig och vann med 2–0.

Det var efter 16.37 i tredje perioden som Patrik Nemeth fick in en präktig propp på miniliraren Anders Söderberg. Tacklingen var hård och regelrätt, men tog illa på blott 169 centimeter korte Söderberg, som dunkade huvudet i isen med full kraft.

Söderberg blev liggande till synes orörlig och bår kördes in på isen, men båren behövde inte användas och Söderberg kunde så småningom resa sig och ta sig till båset för egen maskin.

Skellefteå ledde vid tidpunkten för tacklingen med 2–0, ett resultat som stod sig matchen ut.

Bandymål

AIK gjorde enligt tränaren Roger Melin en av sina bästa perioder i första perioden.

Men det hjälpte föga. Efter 7.29 knackade Erik Forssell in 1–0 för Skellefteå på bandyvis.

I andra perioden utökade Skellefteå till 2–0. Bud Holloway trampade förbi Christopher Aspeqvist och sprätte in pucken i taket bakom en chanslös Viktor Fasth.

Melin nöjd – trots förlusten

Trots förlusten och noll gjorda mål var AIK:s tränare Roger Melin nöjd med sitt lags insats:

– Vi gör en bra match, men Skellefteå är grymt bra på att försvara sig. Generellt sett gör vi en riktigt bra match, men vi har svårt att få spets på våra anfall. Jag är mycket mer nöjd med den här matchen än den mot Linköping då vi tog poäng.

Skellefteås målvakt Andreas Hadelöv höll nollan och blev historisk (läs mer här).