Alfredsson och Karlsson målskyttar

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-10-27

NEW YORK. Daniel Alfredsson och Erik Karlsson gjorde varsitt mål när Ottawa i säsongens kanske hittills bästa match slog Phoenix med 5–2.

– Vi gjorde framför allt en helt otrolig förstaperiod, säger Alfredsson.

”Alfie” står rätt placerad och lägger in pucken efter passning av Kovaljov.

Senators har haft en något ojämn start på säsongen och varvat bra matcher med direkt dåliga.

Men i natt uppträdde de som rena mästarlaget – och framförallt då under de inledande 20 minuterna.

Erik Karlsson tryckte in 1–0 i ett powerplay efter dryga fem minuter och bara nio sekunder senare ökade Aleksej Kovaljov på till 2–0 – vilket innebar klubbrekord; aldrig tidigare har Ottawa gjort två mål så snabbt på varandra.

”Otrolig förstaperiod”

Innan förstaperioden var över hade Chris Kelly gjort 3–0 också.

– Vi gjorde en helt otrolig förstaperiod. Den grundlade segern, säger Daniel Alfredsson till nhl.com.

– Sedan tog vi för mycket utvisningar och kunde inte skaffa oss något riktigt momentum i andra perioden.

Men närmare än 3–2 kom aldrig Phoenix. Kovaljov gjorde sitt andra mål i matchen i mitten av tredje och spelade sedan, mycket elegant, fram till Alfredsson i ett powerplay strax därpå.

– Kovaljov var den verkliga skillnaden i den här matchen, menar ”Alfie”.

Oliver Ekman-Larsson spelade ”bara” drygt 16 minuter för Phoenix, men hamnade – förlusten till trots – på plus två i plus/minus-statistiken.