Het Bäckström sänkte Rangers

Publicerad 2013-12-28

Washingtons Nicklas Bäckström visar OS-form i NHL-ishockeyn. Natten till lördagen var han en av matchvinnarna i 3–2-segern över New York Rangers.

För tredje matchen i följd bänkades Henrik Lundqvist till förmån för Cameron Talbot i Rangers-målet. Talbot ställdes mot Bäckström i slutet av andra perioden när svensken kom fri och lyckades sätta 2–1 till Washington. Carl Hagelin var näste svensk att näta på ett friläge när han kvitterade till 2–2 bara 17 sekunder in i den tredje perioden.

Men Washington fick sista ordet. Med fem minuter kvar av ordinarie tid sköt Eric Fehr in avgörande 3–2, assisterad av Nicklas Bäckström som ligger delad tvåa i NHL:s assistliga och delar tredjeplatsen i poängligan. Rangers-backen Anton Strålman klev av skadad efter bara fyra byten i matchen.

Regerande mästaren Chicago krossade Colorado med 7–2 efter bland annat två assist från Niklas Hjalmarsson. Colorados lagkapten Gabriel Landeskog tröstmålade för sitt lag.

Robin Lehner räddade 37 skott för Ottawa, men det räckte inte mot Boston. Det blev förlust med 0–5 efter fyra Boston-mål i den tredje perioden.

– Jag vet inte vad jag ska säga. Vi gjorde 20 bra minuter och 40 dåliga, sade Lehner till nhl.com.

Backen Tobias Enström gjorde sitt fjärde mål för säsongen när han satte Winnipegs sista mål i 6–4-segern över Minnesota.