Tre raka förluster, tre raka vinster – och nu tre raka torsk igen.

Modo är åter i en negativ spiral i hockeyallsvenskan.

Borta mot Bik Karlskoga föll laget klart efter 6–2 i Nobelhallen.

Nej, det har knappast gått på räls sedan Modo trillade ur SHL och fått mäta krafterna med lagen i hockeyallsvenskan.

Efter en tre matcher lång förlustrad efter premiärsegern mot succénykomlingen Västervik studsade klubben tillbaka och tog tre raka vinster.

Men därefter har det återigen gått knackigt för Andreas Johanssons manskap – som i kväll föll för tredje matchen i rad igen.

Borta mot Bik Karlskoga fick Modo jobba i konstant uppförsbacke och hamnade redan efter knappt åtta minuter i ett tvåmålsunderläge.

Kollapsade i tredje

Byron Ritchie och Henrik Björklund reducerade visserligen två gånger om fram till 3–2 i den tredje perioden, men då kollapsade bortalaget fullständigt.

Victor Ejdsell avgjorde tillställningen med fyra minuter kvar när han snyggt tryckte in 4–2 med ett slagskott från slottet.

Efter det gick luften ur Modo som dessutom hann med att släppa in ett mål i öppen kasse och ytterligare ett när Theodor Lennström gick på genombrott, rundade Jonatan Bjurö och satte 6–2 till Bik.

Bik förbi Tingsryd

Med tio omgångar spelade parkerar Modo på en blygsam åttondeplats. Bättre går det för Karlskoga som har fyra vinster på de fem senaste matcherna och klättrar upp på tredjeplats.

Värmlandslaget är därmed, tack vare bättre målskillnad, förbi Tingsryd som i kväll föll med 2–1 borta mot Pantern.