Dyster trend för Vancouver

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-12-27

Vancouver Canucks kan behöva en Mats Sundin i gammalt gott slag – för tillfället går det nämligen trögt för laget. I natt kom andra raka förlusten när Edmonton vann med 3-2. Canucks har bara tagit två poäng de senaste fyra matcherna.

NHL

Edmonton gick ifrån till 3-0, men blev sedan försiktigt.

Canucks låg på hårt för att komma i kapp i tredje perioden, men närmare än Kyle Wellwoods 2-3 i spel fem mot tre efter 1.46 kom man inte. Skotten vanns med 14-3 i slutakten och Oilers målvakt Dwayne Roloson stod för flera fina parader.

Alexander Edler blev ensam svensk i poängprotokollet med två assist. Tvillingarna Sedin och Mattias Öhlund spelade också för Vancouver.

Robert Nilsson var tillbaka i Oilers laguppställning efter petningen och den offentliga utskällningen före jul. Men till skillnad från tränaren Craig MacTavish tidigare offer fungerade inte petningen som någon tändvätska för svensken. Han såg ut att sakna självförtroende och fick endast drygt elva minuters istid.

Tidigare i år har han petats av sin tränare, men på senare tid har Henrik Tallinder klivit fram som en av Buffalos viktigaste backar. I natt bjöds han dock på en rejäl åktur av Washingtons stjärna Alexander Ovetjkin.

Buffalos defensive klippa Henrik Tallinder spelade 23.25 när laget föll mot Washington med 3-2. De senaste sex matcherna har Tallinder snittat hela 22.50 per match. Men han såg mer ut som ett rundningsmärke än en defensiv klippa när Alexander Ovetjkin dribblade bort honom före det avgörande 3-1-målet.

– Man vill alltid göra galna saker, sa segerskytten Ovetjkin till Buffalo News. Det var ett stort mål och jag är glad att det hände mig.

Lyckligtvis för Tallinder var han inte den ende som gjorde misstag i matchen, och efteråt var hans tränare Lindy Ruff mest upprörd över centern Jochen Hechts många tekningsförluster, varav en direkt ledde till ett baklängesmål.

– Det var vad som skadade oss mest, sa Ruff.

Washingtons Nicklas Bäckström spelade fram Viktor Kozlov till matchens första mål. Efter en trög start har Bäckström nu gjort 34 poäng på de senaste 24 matcherna. Totalt är ”Bäckis” uppe i 38 poäng för säsongen – håller han samma tempo säsongen ut kan han närma sig 90 poäng.

Capitals andre svenskcenter, Michael Nylander, spelade knappt fjorton minuter och sköt två skott på mål.

Johnny Oduya fick mest istid av alla spelare i New Jersey Devils (22.01), men Pittsburgh Penguins stal segern i en målsnål historia i Devils hemmaarena ”The Rock”.

Ruslan Fedotenko blev matchens ende målskytt och Penguins målvakt Marc-Andre Fleury den stora matchhjälten med 37 räddningar och säsongens första hållna nolla.

Det var andra matchen i rad som Devils inte lyckades göra mål.

Efter att ha varit petad i elva matcher gjorde Jonas Frögren i natt sin fjärde raka match för Toronto Maple Leafs, som dock vägde för lätt borta mot NY Islanders. Frögren spelade 11.10 och var minus ett i 1-4-förlusten.

Noterbart var att Islanders målvakt Rick DiPietro gjorde comeback efter att ha missat 27 matcher med en knäskada. Den skadebenägne amerikanen, som har kontrakt med klubben till 2021, var strålande i sin comeback och gjorde 28 räddningar. Han spelade även fram till Islanders första mål.

Tobias Enström och Niclas Hävelid fick se sin lagkamrat Bryan Little göra sitt första hat trick i NHL-karriären. Hävelid assisterade också på ett av Littles mål.

Men det var förgäves, då Atlanta förlorade matchen mot Carolina med 5-4 efter att Carolinas Eric Staal också gjort tre mål – alla i tredje perioden.

Johan Hedberg vaktade kassen för Atlanta och hade en svettig kväll med 39 skott avfyrade mot sig. Den svenske veteranmålvakten räddade 34 av dem.

Blågula Detroit Red Wings, med sju svenskar i uppställningen, föll tungt borta mot Nashville med 3-2.

Tre av svenskarna jobbade fram en 2-3-reducering i inledningen av tredje perioden, då Mikael Samuelsson gjorde sitt sjunde mål för säsongen, assisterad av Henrik Zetterberg och Andreas Lilja.

Men närmare än så kom inte Detroit, som dessutom förlorade sin lagkapten Nicklas Lidström i inledningen av den andra perioden. ”Lidas” täckte ett skott med foten och kunde inte återvända till matchen. Enligt lagets tränare Mike Babcock visade röntgenplåtarna att inget var brutet i foten.

Ett svensklöst Los Angeles Kings föll hemma mot Phoenix Coyotes. Oscar Möller spelar som bekant JVM för Sverige och Erik Ersberg vilar sin skadade ljumske.

Däremot spelade Joakim Lindström för Phoenix. 25-åringen har fått en nystart på sin NHL-karriär i Arizona-öknen och fick i nattens match med sig en utvisning som blev avgörande.

Med drygt två minuter kvar av andra perioden fick Lindström Kings-backen Kyle Quincey att tappa humöret, vilket resulterade i ett besök i utvisningsbåset för den senare. Det följande numerära överläget hann bara bli fem sekunder gammalt innan Phoenix lagkapten Shane Doan gjorde avgörande 2-0.

Peter Harrold reducerade för Kings efter 8.49 av tredje perioden och fastställde samtidigt slutresultatet till 2-1.