Matchfakta 22/2

Oskarshamn–Malmö 4–5 (1–1, 3–1, 0–3)

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-02-22

Första perioden: 0–1 (4.47) Jens Svensson (Tomas Wallgren, Patrik Lundh), 1–1 (12.15) Alexander Bergström (Fredric Jaensson, Andreas Jungbeck) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 2–1 (9.10) Andreas Valdix (Fredric Jaensson), 3–1 (9.22) Daniel Åhsberg (Eetu Qvist), 3–2 (14.20) Marcus Paulsson (Calle Steen), 4–2 (15.30) Andreas Valdix (Ola Svanberg, Eetu Qvist).

Tredje perioden: 4–3 (4.47) Marcus Paulsson (Frank Banham, Calle Steen), 4–4 (9.15) Fredrik Eriksson (Carl Söderberg) spel fyra mot fem, 4–5 (13.53) Ville Nieminen (Mikko Eloranta, Lasse Pirjetä).

Skott: 37–34 (12–10, 20–3, 5–21).

Utv, Oskarshamn: 5x2. Malmö: 9x2.

Domare: Pehr Claesson, Alvesta.

Publik: 1812.

Björklöven–Huddinge 2–3 (2–2, 0–0, 0–1)

Björklöven har länge legat hack i häl på Rögle som ligger på den tredje och sista direktplatsen till kvalserien.

Men nu har Umeå-laget endast en mikroskopisk chans att nå kvalserien utan play off-spel. Efter kvällens skräll måste Björklöven ta igen åtta poäng på tre omgångar, vilket säger det mesta om lagets chanser.

Jonas Rådlund visade direkt vart Huddinge ville ha matchen när han klippte in 0–1 redan efter en minuts spel.

Det stod 2–2 efter första perioden efter en sen kvittering av Björklövens Daniel Olofsson.

Efter en mållös andraperiod styrde hemmalaget spelet fullständigt i den tredje.

23–7 i skott. Men målmässigt var det nästjumbon som var vassare.

Tvillingarna Ahlström låg bakom Christer Anderssons avgörande 2–3.

Trots att hemmalaget tog ut målvakten i slutminuterna lyckades man inte kvittera.

Första perioden: 0–1 (1.04) Jonas Rådlund (Victor Ahlström, Oscar Ahlström), 1–1 (7.06) Daniel Olofsson (Niklas Strandberg, Magnus Gästrin), 1–2 (17.33) Dave Lindarv (Jonas Rådlund, Oscar Ahlström) spel fem mot fyra, 2–2 (18.50) Daniel Olofsson (Kristofer Berglund, Magnus Gästrin) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 2–3 (11.01) Christer Andersson (Victor Ahlström, Oscar Ahlström).

Skott: 37–31 (8–13, 6–11, 23–7).

Utv, Björklöven: 10x2, 2x10. Huddinge: 8x2.

Domare: Ulf Rådbjer, Grödinge.

Publik: 3051.

Nybro–Sundsvall 5–4 (1–2, 1–1, 3–1)

Nybro forcerade och anföll friskt mot Sundsvalls målvakt Joakim Lundström som bara släppte in en puck fram till sista minuten i andra perioden.

Henric Gustavsson gjorde målet som betydde 2–3.

I tredje vände Nybro på tillställningen.

3–3 av Sebastian Karlsson och 4–3 signerat Andreas Holfelt i numerärt underläge.

Fem minuter från slutet rakade Niklas Johansson in målet som de flesta skulle bli avgörande.

Nybro hade dock marginalerna vid sin sida och stänkte i power play in segerpucken i slutsekunderna. Återigen var det Sebastian Karlsson som får se sig som matchvinnare.

Lagen ligger i ingenmansland och både Nybro och Sundsvall har redan säkrat nytt allsvenskt kontrakt.

Första perioden: 0–1 (9.26) Tony Westerlund (David Striz), 1–1 (15.14) Mike Ericson (Sebastian Karlsson, Marcus Olsson) spel fem mot fyra, 1–2 (17.54) Mikael Brancalion.

Andra perioden: 1–3 (18.19) Tony Westerlund, 2–3 (19.10) Henric Gustavsson.

Tredje perioden: 3–3 (9.34) Sebastian Karlsson (Marcus Olsson), 4–3 (10.45) Andreas Holfelt (Henric Gustavsson) spel fyra mot fem, 4–4 (14.32) Niklas Johansson (Oscar Johansson, Mikael Romö), 5–4 (19.08) Sebastian Karlsson (Jarno Honkonen) spel fem mot fyra.

Skott: 39–14 (12–4, 13–6, 14–4).

Utv, Nybro: 3x2. Sundsvall: 4x2.

Domare: Alexander Vikström, Linköping.

Publik: 736.

Leksand–Nyköping 9–3 (4–1, 1–1, 4–1)

Leksand krossade Nyköping (9–3) och passade samtidigt på att plocka hem seriesegern.

Nyköpings J20-målvakt Marcus Axbom hade sannerligen en tung afton i sin A-lagsdebut. Men samtidigt fick han runt 40 skott mot sig.

– Jag är mycket imponerad av vår tredemålis som gör sin första allsvenska match och gör det jättebra, säger Nyköpingstränaren Fredrik Söderström till Dalademokraten.

– Vi har spelat en bra hockey den sista tiden, men idag räcker vi inte till. Eller vi är inte ens i närheten.

Ex-leksingen Niklas Bröms fick göra två mål mot sitt förra lag.

Först kvitterade han till 1–1. Sedan smekte han in 4–2 i box play.

Annars var det bara Leksand på isen.

Det stod 4–1 efter en spelad period efter tre assist av Jens Bergenström till Roman Vopat, Jan Huokko och Michal Groseks fullträffar.

– Jag är nöjd. Vi gör vår insats och alla gör det dom ska, säger Leksandstränaren Tomas Kempe.

Första perioden: 1–0 (7.34) Roman Vopat (Jens Bergenström, Gabriel Karlsson), 1–1 (9.03) Niklas Bröms (Jens Jakobs), 2–1 (12.11) Jan Huokko (Mikael Karlberg, Jens Bergenström) spel fem mot fyra, 3–1 (17.45) Gabriel Karlsson (Jens Bergenström, Roman Vopat), 4–1 (18.11) Michal Grosek (Juha Lind, Eddie Läck).

Andra perioden: 4–2 (8.57) Niklas Bröms (Niklas Olausson) spel fyra mot fem, 5–2 (18.56) Johan Eneqvist (Jan Huokko, Gabriel Karlsson) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 6–2 (6.30) Jan Huokko (Michal Grosek), 6–3 (8.53) Fredrik Håkansson (Knut-Henrik Spets), 7–3 (11.33) Richard Jackman (Michal Grosek, Tomi Pettinen) spel fem mot fyra, 8–3 (15.37) Pierre-Edvoard Bellemare (Daniel Nielsen), 9–3 (16.01) Mikael Karlberg (Pierre-Edvoard Bellemare, Libor Prochazka).

Skott: 35–18 (16–6, 6–4, 13–8).

Utv, Leksand: 4x2. Nyköping: 7x2.

Domare: Björn Larsson, Ljusne.

Publik: 4625.

Bofors–Växjö 0–3 (0–0, 0–0, 0–3)

Tack vare att Växjö plockade tre poäng i mötet med Bofors i Karlskoga säkrade smålänningarna en play off-plats.

För Bofors del får laget kämpa vidare med att hålla kvar sjundeplatsen. Största hotet är Borås och Oskarshamn som smyger strax under kvalstrecket.

Viktor Fast i Växjö-målet och Bofors-keepern Fredrik Eriksson storspelade och stoppade sammanlagt 74 skott.

– För publiken måste det vara en rolig match som spelas i högt tempo och som innehåller många målchanser – samt två riktigt bra målvakter, sa Bofors assisterande tränare Sam Hallam till nwt.se efter två perioder.

Men Christian Jacobsson inledde målskyttet tidigt i slutperioden.

Hemmalaget vann skotten men smålänningarna gjorde målen.

Robert Rosén lirade in 0–2 efter 13.23 och i tom kasse stötte Martin Romö in matchens sista puck.

Tredje perioden: 0–1 (2.40) Christian Jacobsson (Marcus Weinstock), 0–2 (13.23) Robert Rosén (Marcus Weinstock, Christian Jacobsson), 0–3 (19.46) Martin Romö spel fyra mot fem, mål i tom kasse.

Skott: 44–31 (11–12, 20–13, 13–6).

Utv, Bofors: 5x2, 1x5, 1 matchstraff. Växjö: 9x2, 1x5, 1 matchstraff.

Domare: Robert Lahti, Västerås.

Almtuna–Västerås 4–3 (0–1, 1–1, 3–1)

Västerås kommer inte att kunna nå en direktplats till kvalserien utan blev i kväll klara för kval efter en sen kollaps i mötet med Almtuna.

Annars började det bra när Patrik Berglund drog till med ett direktskott på Patrik Juhlins pass efter 9.37.

Trots att hemmalaget trummade på friskt framåt verkade lagets ineffektivitet bestå.

Laget hade inför matchen gjort näst minst mål, efter Huddinge som bara låg två mål efter.

Trots AIS-reuducering såg gästerna ut att gå mot en seger.

Kalle Olsson prickade krysset och i slutperioden drog Mikael Backlund in 1–3 med ett dragskott i power play.

Sedan hände något som Uppsala-laget själv brukar drabbas av. En mirakelvändning.

Inom loppet av 1.30 svarade hemmalaget för tre mål och vann.

2–3 (15.37) Henrik Eriksson slog in pucken mellan benen på målvakten i spel sex mot fyra.

3–3 (16.35) Kristoffer Jobs tryckte in en retur.

4–3 (17.06) Slagskott av Henrik Eriksson.

Imponerande av Almtuna.

– Allt försvann på en minut och 29 sekunder. Direktplatsen till kvalserien är rökt, men vi har fortfarande möjligheten till fjärdeplatsen, säger västerås tränare Johan Tornberg till vlt.se.

Första perioden: 0–1 (9.37) Patrik Berglund (Patrik Juhlin, Marcus Söderkvist).

Andra perioden: 1–1 (6.23) Jonathan Persson (Magnus Eriksson), 1–2 (16.56) Kalle Olsson (David Lidström).

Tredje perioden: 1–3 (4.23) Mikael Backlund (Stefan Hellkvist, Sebastian Meijer) spel fem mot fyra, 2–3 (15.37) Henrik Eriksson (Fredrik Vestberg, Petter Ullman) spel fem mot fyra, 3–3 (16.35) Kristoffer Jobs (Johan Berggren, Marcus Ragnarsson), 4–3 (17.06) Henrik Eriksson.

Skott: 43–25 (9–8, 15–9, 19–8).

Utv, Almtuna: 12x2. Västerås: 12x2.

Domare: Thomas Forsström, Umeå.

Publik: 670.

Rögle–Hammarby 8–1 (2–1, 3–0, 3–0)

Rögle krossade Hammarby på fredagskvällen. Efter en period stod det bara 2–1, men i andra gick laget

upp till en 5–1-ledning och dödade matchen.

Tre av lagets fem mål kom i power play och Hammarby var redan nere för räkning. Skotten slutade 42–31 och Bajens ineffektivitet och svaga försvarsspel var grunden till den förkrossande 8–1-segern.

Samtidigt var Rögle-keepern Cristopher Nihlstorp stabil i målet.

Kenny Jönsson gjorde två mål och plockar laget minst en poäng i nästa match som spelas borta mot Huddinge är man klara för kvalserien.

Första perioden: 1–0 (3.09) Peter Lorentzen (Daniel Sondell, David Laudius), 2–0 (5.21) Andrée Persson (Jakob Johansson, Stefan Erkgärds) spel fem mot fyra, 2–1 (15.06) Henrik Pettersson (Johan Andersson, Joakim Nettelbladt) spel fem mot tre.

Andra perioden: 3–1 (8.34) Richard Demén-Willaume (Daniel Sondell, Brett Harkins) spel fem mot fyra, 4–1 (13.52) Kenny Jönsson (Jakob Johansson, Andrée Persson) spel fem mot fyra, 5–1 (17.37) Christofer Löfberg (Brett Harkins, Mathias Sjöberg).

Tredje perioden: 6–1 (5.25) Mattias Sjögren, 7–1 (8.38) Kenny Jönsson (Jakob Johansson, Stefan Erkgärds) spel fem mot fyra, 8–1 (14.32) David Laudius (Martin Johansson, Kenny Jönsson).

Skott, 42–31 (12–8, 13–12, 17–11).

Utv, Rögle: 7x2. Hammarby: 12x2.

Domare: Wolmer Edqvist, Grums.

Publik: 2121.