Matchfakta 4/2

AlmtunaRögle 3–4 (1–1, 1–0, 1–3)

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-02-04

Almtuna tuffade mot en seger i mötet med topplaget Rögle.

Men skåningarna lyckades både reducera, kvittera och ta ledningen i slutperioden. Bara 55 sekunder in i tredje pricksköt Fredrik Vestberg 3-1 strax innanför blålinjen. AIS nosade efter tre viktiga poäng, men Rögle slog sedan till tre gånger om inom loppet av sju minuter.

Mattias Sjögren tryckte dit 3-2 rätt upp i Almtuna-målvakten David Rautios nättak.

Ett par minuter senare slog Kenny Jönsson in kvitteringspucken från slottet. En besvikelse för hemmalaget givetvis. Men värre skulle det bli.

Rögle tackade och tog emot när ett slarvigt AIS-byte bäddade för ett två mot ett-läge där Tommy Enström var sist på pucken (3-4).

I slutminuterna jagade AIS förgäves en kvittering i spel fem mot fyra, men Rögle höll tätt och inkasserade tre viktiga poäng.

– Vi får vara glada för tre poäng. Det var inte världens bästa match, men vi krigade och visade hjärta, sa Kenny Jönsson till Svt.

Första perioden: 1–0 (4.26) Johan Berggren spel fyra mot fem, 1–1 (16.38) Christofer Löfberg (Jakob Johansson, Brett Harkins) spel fem mot tre.

Andra perioden: 2–1 (1.27) Petter Ullman (Johan Berggren, Fredrik Vestberg).

Tredje perioden: 3–1 (0.55) Fredrik Vestberg (Rickard Rollin–Carlsson, Johan Berggren), 3–2 (4.51) Mattias Sjögren (Tommy Enström) spel fyra mot fem, 3–3 (6.57) Kenny Jönsson (Jakob Johansson) spel fem mot tre, 3–4 (12.52) Tommy Enström.

Skott: 21–24 (6–8, 11–7, 4–9).

Utv, Almtuna: 8x2. Rögle: 6x2.

Domare: Henrik Odsjö, Huddinge.