Matchfakta 19/10

Troja/Ljungby–Nybro 4–1 (2–1, 1–0, 1–0)

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-10-19

Troja/Ljungby har hittills varit en positiv överraskning som nykomling.

På söndagen tvålade man dit Nybro (4-1) och Troja har nu 16 poäng, lika många som bland andra Almtuna och Västerås som är sexa och sjua i tabellen.

Jonny Ågren såg till att gästerna fick en kanonstart. Redan efter 42 sekunder låg pucken bakom Troja-målvakten Petter Sandström.

Men sedan vände hemmalaget på siffrorna. Olof Mårs kvitterade i spel fem mot fyra, och innan pausvilan rakade Daniel Karlsson in sitt andra mål för säsongen. Men backen nöjde sig inte med det.

2.58 in i tredje slog han till igen, och ett mål på nio matcher hade plötsligt förvandlats till tre mål på tio matcher.

Troja var det bättre laget, vann skotten med 31-16 och matchen med 4-1.

Mattias Persson avslutade målskyttet en bit in i tredje perioden.

Första perioden: 0–1 (0.42) Jonny Ågren (Andreas Elofsson) , 1–1 (8.50) Olof Mårs (Daniel Håkansson, Pär Edblom) spel fem mot fyra, 2–1 (16.53) Daniel Karlsson.

Andra perioden: 3–1 (2.58) Daniel Karlsson (Oscar Andersson).

Tredje perioden: 4–1 (9.58) Mattias Persson (Mattias Nilsson).

Skott: 31–16 (11–7, 10–4, 10–5).

Utv, Troja/Ljungby: 8x2. Nybro: 7x2, 1 matchstraff.

Domare: Mikael Holm, Skärhamn.

Publik: 1 742.

Borås–Mariestad3–2 e str (0–1, 0–1, 2–0, 0–0, 1–0)

Fjolårets nykomling Borås är jumbo i serien och har bara vunnit en match på tio försök.

På söndagen var laget ypperligt nära att noteras för sitt tionde nederlag när årets nykomling Mariestad kom på besök.

Gästerna fick en pangstart. 1-0 efter bara 35 sekunders spel kom som en chock för hemmalaget.

En bit in i tredje perioden stod det 0-2 på resultattavlan och det var nog inte många i publiken som trodde på poäng.

Men Peter Kristenssons fullträff efter 9.41 gav energi och hopp. Och visst. Fem minuter före slutsignalen slog Simon Hjalmarsson till med kvitteringen.

- Väldigt tungt eftersom vi ledde med 2-0 en bra bit in i matchen. Vi var det bättre laget och sen får de två slumpmål, säger Mariestads målvakt Pär Åkerström till Radiosporten.

Förlängningen blev mållös och i straffarna drog faktiskt Borås längsta strået där Per Fernhall blev matchvinnare.

Borås har nu fem poäng upp till säker mark.

Första perioden: 0–1 (0.35) Fredrik Johnsson (Mikael Zettergren, Martin Wallin).

Andra perioden: 0–2 (7.50) Ronny Johansson (Mikael Zettergren).

Tredje perioden: 1–2 (9.41) Peter Kristensson, 2–2 (14.55) Simon Hjalmarsson (Joakim Andersson).

Straffar: 1–0 Per Fernhall.

Skott: 26–27 (11–8, 6–11, 8–6, 0–2, 1–0).

Utv, Borås: 6x2 min, 1x10. Mariestad: 7x2.

Domare: David Bergman, Uppsala.

Publik: 1 357.

Oskarshamn–Huddinge6–4 (1–2, 3–1, 2–1)

Tre poäng borta mot Malmö och en poäng hemma mot Leksand. Huddinge har ett mycket starkt facit de senaste matcherna.

Men mot Oskarshamn som bortaslog Mariestad med 6-0 senast och dessförinnan slog Mora, är i riktigt bra form.

Trots att Huddinge hade en 2-1-ledning efter första perioden, var det IKO som skulle ta hem segern.

Andreas Valdix kvitterade till 2-2 i inledningen av andra, men gästerna fortsatte att friskt trumma på. Jonas Rådlund gjorde 2-3 efter drygt halva matchen, men Robin Persson och Rasmus Olheden såg till att det stod 4-3 och fördel hemmalaget inför slutronden.

Huddinge kom aldrig riktigt ikapp.

Valdix gjorde 5-3. Huddinge 5-4.

I slutminuten avgjorde Nicklas Jadeland tillställningen när han slog in pucken i tom kasse.

Utnämningen ”matchens lirare” måste ändå tilldelas Huddinges tvillingpar Ahlströms.

Victor gjorde två mål och svarade för två assist.

Oscar låg också bakom samtliga bortamål och noterades för fyra målgivande passningar.

Första perioden: 0–1 (4.54) Jimmy Wendel (Victor Ahlström, Oscar Ahlström), 1–1 (5.35) Richard Gynge (Eetu Qvist, Nicklas Jadeland), 1–2 (9.15) Victor Ahlström (Jonas Rådlund, Oscar Ahlström).

Andra perioden: 2–2 (1.38) Andreas Valdix (Alexander Bergström, Petri Tähtisalo), 2–3 (6.50) Jonas Rådlund (Victor Ahlström, Oscar Ahlström) spel fem mot fyra, 3–3 (7.32) Robin Persson (Mattias Tedenby, Ragnar Karlsson), 4–3 (14.00) Rasmus Olheden (Ossipekka Lehtonen).

Tredje perioden: 5–3 (6.38) Andreas Valdix (Nicklas Jadeland, Per Svensson) spel fem mot fyra, 5–4 (11.46) Victor Ahlström (Oscar Ahlström, Martin Sandgärde) spel fem mot fyra, 6–4 (19.20) Nicklas Jadeland (Alexander Bergström, Andreas Valdix) spel fem mot fyra mål i tom kasse.

Skott: 35–20 (13–7, 11–7, 11–6).

Utv, Oskarshamn: 4x2. Huddinge: 6x2.

Domare: Niclas Johansson, Södertälje.

Publik: 1 777

Sundsvall–Växjö6–5 e förl (0–0, 3–3, 2–2, 1–0)

Sundsvall har fått en bra start på säsongen och låg inför mötet med serietvåan Växjö på en åttondeplats.

Topplaget Växjö, som noterades för säsongens andra förlust senast mot Björklöven, var ute efter revansch i Sundsvall.

Det var en märklig match. Mållöst efter en period. Men i andra blev det sex mål.

Sundsvall tog ledningen, men sedan vände Växjö och hade försprånget två gånger om, men hemmalaget kvitterade både till 2-2 och 3-3.

Tredje perioden inleddes med fyra mål på sex minuter. Målen föll inom loppet av fyra minuter och 30 sekunder.

Niklas Öhman slog in ledningsmålet för Sundsvall.

Hemmalaget drog sedan på sig tre utvisningar på 21 sekunder. Då utnyttjade Växjö läget och satte två mål i spel fem mot tre.

Plötsligt var det 4-5 på resultattavlan.

Sett till matchens utveckling var det inte överraskande att Sundsvall kom tillbaka igen och kvitterade till 5-5 genom Stefan Svanbom.

- Försvarsspelet är bedrövligt. Det här var det sämsta defensiva spel vi presterat i höst. Det här lämnar vi bakom oss och tittar framåt istället, säger Växjös forward Christian Magnusson till Radiosporten.

I förlängningen såg Stefan Andersson till att hemmalaget knep bonuspoängen.

Segern innebär att Sundsvall klättrar upp på en sjätteplats, med lika många poäng som tabellfemman Mora.

Andra perioden: 1–0 (4.30) Daniel Olsson (Niklas Johansson, Nicklas Westerlind) spel fem mot fyra, 1–1 (6.05) Daniel Åhsberg (Alexej Fashoutdinov, David Lundbohm), 1–2 (10.07) Christian Magnusson (Robert Rosén, Viktor Fast) spel fem mot fyra, 2–2 (10.26) Niklas Johansson (Nicklas Johansson, Mikael Brancalion), 2–3 (14.12) Sebastian Magnusson (Tom Linder), 3–3 (16.21) Mikael Romö (Niklas Bröms).

Tredje perioden: 4–3 (1.47) Niklas Öhman (Niklas Johansson), 4–4 (3.28) Christian Magnusson (Robert Rosén, Johan Markusson) spel fem mot tre, 4–5 (4.40) Daniel Åhsberg spel fem mot tre, 5–5 (6.17) Stefan Svanbom (Oscar Johansson, Niklas Bröms).

Fjärde perioden: 6–5 (3:01) Stefan Andersson (Daniel Olsson) spel fem mot fyra.

Skott: 42–40 (13–10, 18–13, 8–15, 3–2).

Utv, Sundsvall: 7x2 min. Växjö: 8x2, 1x5, 1 matchstraff.

Domare: Patrik Sjöberg, Gävle.