Jhonas Enroth

Jhonas Enroth höll nollan i natt.

Ändå förlorade Buffalo med 3–2 mot Philadelphia.

NHL

Buffalo Sabres och lagets målvakt Ryan Miller fick en mardrömsstart i hemmamötet med Philadelphia Flyers.

Efter 6.23 minuters spel och elva skott emot sig fick Miller nog.

Orsaken: han hade släppt in tre av dem.

– Vi pepprade honom verkligen mycket i början. Det var ganska bra gjort att få bort en sådan toppmålvakt som Miller, sa 3–0-målskytten Scott Hartnell enligt AP.

Enroth byttes in

Svensken Jhonas Enroth fick ersätta Miller och spela resterande dryga 53 minuterna.

Det gjorde han felfritt.

Enroth räddade 15 skott och gav Sabres en chans att komma tillbaka efter den miserabla starten.

Och det var nära att lyckas.

Andrej Sekera reducerade till 1–3 i den andra perioden och Luke Adam gjorde 2–3 efter drygt åtta minuter av den tredje.

Men trots ett tungt tryck mot Flyers målvakt Ilja Bryzgalov lyckades bortalaget hålla undan.

Framför allt gjorde 31-årige Bryzgalov en fantastisk räddning när Tomas Vanek i slutsekunderna stod helt ren framför målet.

– Jag försökte bara stoppa pucken. Alla kämpade hårt och vi var förtjänta av de två poängen. Vi spelade mycket bra i den första perioden, men sedan tappade vi puckar och drog på oss utvisningar, sa den ryske målvakten.

Assist av Gustavsson

Toronto fortsätter att imponera. I natt vann laget borta mot New Jersey med 5–3.

Stor matchhjälte blev Joffrey Lupul som satte tre puckar bakom Martin Brodeur som var tillbaka i Devils mål.

Brodeurs kollega i Maple Leafs, Jonas Gustafsson, räddade 19 skott och noterades för en assist till Michail Grabovskis 2–1-mål.

Colorado förlorade på hemmais mot Phoenix med 4–1 trots 40 skott mot Mike Smith i Coyotes-målet.

Svenskarna Gabriel Landeskog och Joakim Lindström stod för tre skott vardera.