Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2011-01-03

”Det är en jättemålvaktstavla”

I gruppspelet fick Ryssland aldrig hål på Robin Lehner.

I semifinalen tog det inte ens en halv period.

Sedan gjorde 19-åringen en tavla när storstjärnan Vladimir Tarasenko kunde valla in 1-0 via målvakten.

– Det är en jättemålvaktstavla, säger experten Mikael Renberg i SVT.

Robin Lehner var Sveriges stora hjälte när laget fick en drömstart på JVM och nollade Ryssland i gruppspelet. I semifinalen mot samma lag började det tyngre.

Vladimir Tarasenko snodde pucken av det svenska försvaret i den första perioden, gick bakom mål och vallade in 1-0 via Robin Lehner. En tavla av 19-åringen som lämnade en lucka vid den första stolpen.

”Finns mer att hämta”

– Tarasenko går på chans och Lehner släpper första stolpen vilket han inte får göra. Det finns mer att hämta i målvaktsspelet där, säger SVT:s expert Niklas Wikegård.

Målet gav Ryssland övertaget i semifinalen – ett överläge de höll till den första periodpausen. Inte den start Sverige och Robin Lehner, som revanscherade sig med flera kvalificerade räddningar, hoppats på.