Stålberg målskytt för regerande mästarna

Chicago Blackhawks var illa ute mot St. Louis.

Men fullkomligt exploderade i den andra perioden.

Man gjorde fyra mål och vände matchen till seger med 5-3.

Chicago Blackhawks lycka var total när man i fjol tog hem Stanley Cup-slutspelet efter en spännande finalserie mot Philadelphia Flyers. Efter det fick man problem att få in alla spelare under lönetaket, segern gjorde ju att spelarna med utgående kontrakt ställde högre lönekrav.

Jagar slutspel
Det medförde att laget splittrades och i år har man inte kunnat svara upp till förväntningarna. Laget ligger utanför slutspelsplats och jagar febrilt för att ta sig dit. Ikväll kom ett litet steg på vägen dit.

Man mötte St. Louis Blues i en match som blev en riktig rysare på slutet. Men det såg inte alls ut att bli så spännande.

Poäng för Berglund
Blues gjorde en bra första period, och ledde med 2-0, efter att Patrik Berglund assisterat till det första målet.

Men Chicago visade prov på de kvaliteter som gjorde dem till mästare. Man exploderade i den andra perioden, gjorde fyra raka mål och satt verkligen i förarsätet inför den sista akten. Viktor Stålberg gjorde ett av målen, trots att han bara hade drygt sex minuters speltid.

I den tredje reducerade Alex Pietrangelo med ett rappt skott. Även där var Berglund framme och assisterade.

Blues pressade på och var oerhört nära en kvittering, men i stället kunde Marian Hossa sätta 5-3 i öppen kasse.

***

I New York var det Matt Moulsons stora show. Han gjorde tre mål när hans Islanders besegrade Florida Panthers med 5-1.

Det var Moulsons andra match i rad med två mål eller fler. Han har nu passerat 25-målsbarriären den här säsongen, och är en av relativt få ljusglimtar på Long Island, även om formen har förbättrats markant på slutet. Man har faktiskt vunnit sex av de senaste sju matcherna.