Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-02-26

Färdigspelat för Dif för säsongen

Det blir inget slutspel för Djurgården.

Sista hoppet släcktes i början av tredje perioden i Södertälje.

– Vi räcker inte till, säger anfallsstjärnan Fredrik Bremberg efter 1–3-förlusten.

Dif föll trots stark upphämtning.

Den 35-årige forwarden hade själv ett av Djurgårdens bästa lägen i matchen. Bremberg kom helt fri med Södertäljemålvakten Henrik Karlsson, försökte lirka in pucken mellan benskydden men Karlsson stängde igen.

Det var det sista i en enorm press från Djurgårdens sida. Södertälje hade gjort en riktigt bra första period och fått utdelning två gånger, men i andra perioden var det spel mot ett mål.

Djurgården försökte sig på det mesta. Gabriel Landeskog, en av alla juniorer i laget, träffade målvaktsmasken på Karlsson från nära håll. Tim Eriksson hade två frilägen, Jacob Josefson hade tre avslut på bara några sekunder och Michael Holmqvist träffade stolpen. Allt under andra perioden. Men Henrik Karlsson stod pall, och krönte insatsen med att stoppa Brembergs friläge med bara 20 sekunder kvar.

Lyfte in 3–0

När sedan ex-djurgårdaren Stefan Pettersson retligt enkelt lyfte in 3–0 i början av tredje perioden var det klart.

Djurgården var tvingat att vinna för att ha chans att nå slutspel.

– Det känns jättetungt. Vi har ju chanser, men vi sätter dem inte. Det är väl lite så det varit under hela säsongen, suckar Fredrik Bremberg efteråt.

Djurgården har varit och nosat på slutspelsplatserna under hela säsongen. Men bara varit över strecket en enda gång.

– Vi har varit väldigt nära hela tiden. Men vi har haft för många dalar. Antingen har vi gjort för lite mål, eller spelat för dåligt försvarsspel, säger Bremberg.

Han kunde dock känna viss glädje över att Djurgården nu säkrat nytt kontrakt i elitserien.

Tidig semester

Men efter lördagens omgång är säsongen slut.

– Jag vet inte vad som händer nu. Tidig semester? Jag vet inte. Jag har inte hunnit fundera så långt, säger Bremberg.

Han är en av de spelare i laget vars kontrakt går ut.

– Jag trivs bra i Djurgården, men vi får se. Jag kan inte svara något annat, vi får se, säger han.

Södertälje gjorde på det hela taget en riktigt bra match. Laget var effektiva när chanserna dök upp och visade en kämpaanda som man inte sett på länge. Segern var lagets första på sex matcher.