Ny förlust mot serieledande Linköping.

Modo ser alltmer ut som ett lag för kvalserien.

I kväll föll Harri Rindells manskap med 3–1 hemma mot Linköping.

– Jag är nöjd med arbetsinsatsen i kväll och fortsätter vi så här kommer vi att vinna matcher, säger Rindell.

För mindre än två år sedan tog Modo SM-guld – efter seger mot Linköping i finalen.

I dag lever lagen i skilda världar.

Linköping är serieledare, Modo på kvalplats.

Det var också uppenbart när Linköping vann med 3–1 på bortais.

Linköping går som tåget, är obesegrat i sex matcher och har vunnit fem av dem.

– Vi har rätt bra självförtroende, sade andretränaren Magnus Hävelid efter segern i Örnsköldsvik.

Just självförtroendet var den stora skillnaden mellan lagen – och målvakterna.

Linköping har värvat (tillbaka) finske målvakten Mika Noronen. Vilket inte satt ned humöret på ordinarie burväktaren Daniel Henriksson.

Klasskillnad i målen

Snarare tvärtom. ”Hento” var rena väggen.

Medan Modos nyförvärv i kassen, amerikanen (med irländskt pass) Mike Morrison ingav föga förtroende.

Morrison debuterade i torsdags och gjorde en slät figur i 0–5-förlusten borta mot Skellefteå.

Han var inte lika svag den här gången, men Linköpings utomordentligt viktiga 0–2 i första perioden gav han bort när han tappade ned pucken så att Jan Hlavac enkelt kunde skicka in den i nät.

Daniel Henriksson gjorde å sin sida en räcka kanonräddningar i matchöppningen, när Modo tryckte på rejält och också skapade chanser för det tidiga ledningsmål laget hade behövt.

Men frånsett Henrikssons målvaktsspel var det också uppenbart att Modos svåra situation tärt på spelarnas självförtroende. Det syntes tydligt i avgörande lägen.

Spel- och chansmässigt gjorde Modo en minst lika bra match som Linköping, och vann exempelvis skottstatistiken med 33–22. Men Linköping spelade ett mycket bra bortaspel, vilket förstås blev enklare med en tvåmålsledning efter första perioden.

– Vi gör målen i rätt lägen och vårt 3–0-mål var psykologiskt mycket viktigt, konstaterade Magnus Hävelid.

Linköpings seger säker

Det kom i power play med sex minuter kvar av andra perioden och betydde i praktiken rullgardin ned för Modo.

Ett tidigt reduceringsmål i sista perioden gav laget och den lördagsglada storpubliken visst hopp, men i praktiken var Linköpings trepoängare aldrig hotad.

Med elva omgångar kvar ser Linköping alltmer ut som åtminstone ett finallag – tredje säsongen i rad i så fall.

Medan Modo, med målvaktsproblem och självförtroendet kört i botten, i första hand får rikta in sig på att undvika kvalserien.

– Jag är nöjd med arbetsinsatsen i kväll och fortsätter vi så här kommer vi att vinna matcher. Men vi får inte vika ned oss en millimeter, sade tränaren Harri Rindell.