Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-02-01

Har fortfarande hopp om play off-plats

Seger igen, Malmö.

Malmö–Sundsvall 4–1

Krislaget Malmö tog andra raka segern efter spelarflykten och har inte gett upp hoppet om en play off-plats.

Den här matchen spelades i gamla ishallen och det var inget fel på stämningen på läktaren, och på isen var det under större delar av matchen bara ett lag som spelade.

Den första perioden slutade 2–0 efter mål av Nichlas Hardt och Jesper Damgaard. Båda fullträffarna tillkom i spel fem mot fyra.

Hemmalaget var överlägset. Sundsvall skapade nästan inga farliga chanser alls.

Trots det reducerade Niklas Bröms i power play i mittperioden, och gästerna hade kontakt inför slutperioden.

Men det var Malmö som ägde spelet och det var även logiskt att det blev tre poäng.

Donald McLean slog till två gånger om i sista perioden och avgjorde mötet – rättvist.

Skotten slutade 47–16 och ”Det nya Malmö” har tre poäng till play off med en match mindre spelad.

Chanserna till kvalserien lever plötsligt.

Västerås–Troja/Ljungby 6–0

Västerås utklassade Troja/Ljungby i jakten om en kvalserieplats.

Troja krigar för en play off-plats och tappade viktiga poäng.

Målvakten Johan Thalberg spikade igen och höll nollan för andra matchen i rad. Och framåt såg det inte sämre ut.

Kalle Olsson inledde målskyttet genom att sätta pucken i nättaket drygt en minut in på mittperioden.

Andreas Nordfeldt och Stefan Hellkvist utökade sedan siffrorna till 3–0 och matchen kändes avgjord.

I tredje slog poängkungen Pär Arlbrandt till två gånger.

Första fullträffen betydde 4–0 och när forwarden ordnade 6–0 stod matchuret på 16.00.

Utklassningen ar ett faktum.

VIK har nu 69 poäng, lika många som Mora och Almtuna som är trea och fyra i tabellen, men västmanlänningarna har en match mer spelad än Almtuna.

Borås–Mora 4–1

Hoppsan, Mora.

Nyförvärvet Juha Pitkämäki stod i Moras mål för första gången sedan våren 2008.

Men det blev en förlust i debuten.

Finländaren stoppade 28 av 31 skott i bortamötet med Borås.

Hemmalaget fick en kanonstart när Lenny Dower gjorde 1–0 i spel fyra mot fem efter 5.44.

Tidigt i andra utökade Henrik Eriksson till 2–0 och Borås hade en klar fördel inför fortsättningen.

Mattias Remstam ordnade 3–0 i tredje och Moras reducering fem minuter från slutet kom för sent.

I tom kasse kunde Henrik Eriksson slå in 4–1.

Tabelltrean Mora missade tre väldigt viktiga poäng för en förstärkt chans att nå kvalserien utan play off-spel och står nu på samma poäng som Västerås och Almtuna.

På tisdag har Almtuna chans att återta kvalserieplatsen när man tar sig an Bofors på hemmais, och kan därmed dra ifrån med tre poäng före VIK och Mora.

Borås ser ut att slippa kvala för en överlevnad i allsvenskan.