Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-05-02

Femte raka segern i slutspelet – Carolina ingen match för Bruins

Marc Savard jublar efter sitt 2–1-mål.

Segermaskinen från Boston rullar vidare.

I natt tog Bruins sin femte raka seger i slutspelet när man enkelt slog tillbaka Carolina Hurricanes med 4–1 på hemmaplan.

Det står 1–0 i kvartsfinalserien.

NHL

Bruins hade inte spelat på åtta dagar och behövde en period på sig för att komma igång. David Krejci gjorde visserligen mål redan efter 1.34, men Carolina hängde med bra under matchens första 20 minuter. Jussi Jokinen kvitterade också med en dryg minut kvar.

– Det var en del rost i första perioden, sa Bruins målvakt Tim Thomas till AP, men vi blev bättre ju längre matchen led.

Carolina hade inte mycket att säga till om i period två och tre.

Savard tvåmålsskytt

Marc Savard tog hand om en retur från Cam Ward och satte 2–1 en bit in i mittakten. Fem minuter senare snappade Michael Ryder upp en riktig indianare från Tuomo Ruutu och ökade på till 3–1 med ett distinkt handledsskott.

I tredje fastställde Savard slutresultatet efter 7.21.

Thomas gjorde totalt 26 räddningar och blev utsedd till matchens andra stjärna efter tvåmålsskytten Savard.

Ryder, med ett förflutet i Leksand, gjorde mål för fjärde matchen i rad och tog sig upp på andra plats i slutspelets poängliga.

”Måste spela bättre”

Spelarna i Carolina såg till att skaka av sig förlusten snabbt.

– Det spelar ingen roll om vi förlorar med 10-0 eller 4–1, sa lagkaptenen Rod Brind’Amour. Det är en förlust i varje fall och vi måste omgruppera och spela bättre i nästa match.

– Vi måste glömma den här matchen och se fram emot match två, sa Eric Staal.

Nästa match spelas natten till måndag, också den i Boston.