Islossning för Carolina – krossade Florida

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-10-10

Första poängen för Wallin

Carolinas Niclas Wallin och målvakten Cam Ward hindrar Floridas Michael Frolik från att komma fram.

Det kan man kalla islossning.

Carolina hade bara gjort tre mål på säsongens första tre matcher – i natt mot Florida blev det sju.

NHL

Orkanlaget från Raleigh utnyttjade Floridas många misstag. Efter sju minuters spel gav Tom Kostopoulos hemmalaget ledningen efter att ha snott pucken från Panthers kapten Bryan McCabe. Målet kom i numerärt underläge.

Tre minuter senare satte Tuomo Ruutu ett friläge och innan perioden var över hade också Jussi Jokinen gjort mål för Carolina.

– Matchen var avgjord redan efter 20 minuter, säger Floridas tränare Peter DeBoer till AP.

Niclas Wallin gjorde sin första poäng för säsongen när han drygt halvvägs in i matchen spelade fram Ryan Whitney till 4-0. Wallin fick knappt 19 minuters istid och slutade på plus tre.

Shawn Matthias reducerade för Florida, men i tredje perioden gjorde Carolina tre raka mål. Matchen slutade 7-2 till Carolina, efter att Floridas Michael Frolik fått sista ordet.

Sex av Carolinas sju mål gjordes av spelare som inför matchen ännu inte gjort mål i årets NHL-säsong.

– När spelare som förväntas göra mål inte får utdelning i tre raka matcher känner de pressen direkt, säger Carolinas tränare Paul Maurice. Förhoppningsvis kan de killarna få lite mer självförtroende med pucken nu.