Toppmöte mellan Leksand och Växjö i hockeyallsvenskan.

Då körde serieledande Leksand över gästerna.

Matchen slutade 8-3 efter tre mål av Daniel Hermansson.

Seriefinalen mellan Leksand och Växjö blev precis så het som man kunnat vänta sig.

Men Växjö - som öppnade starkast med ett ledningsmål efter tre minuters spel - fick se sig besegrade.

Leksand gick upp i en 4-1-ledning efter två snabba mål i inledningen av mittperioden, och trots att Växjö sedan fick viss kontakt i inledningen av tredje akten hade tabelltvåan inte mycket att sätta emot.

Efter en time out tog Leksand hand om taktpinnen igen och glänste på hemmaisen.

Hermansson tremålsskytt

Daniel Åhsberg gav visserligen Växjö visst hopp med sitt 3-4-mål 16 sekunder in i tredje perioden, men därefter var det bara Leksand som gällde.

Eric Johansson drog in 5-3 efter en passning från Peter Nordström bakom mål och Tomas Kollar - som dessutom noterades för tre assist i matchen - utökade till 6-3 bara minuterna senare.

När Pelle Prestberg satte sitt andra mål för kvällen med åtta minuter kvar blev det spiken i kistan för Växjö, som till slut föll med 3-8 sedan Daniel Hermansson punkterat matchen på straff och fullbordade därmed sitt hattrick.

Leksand leder nu med fyra poäng före Växjö.