Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2009-12-11

51-årige Fetisov ger upp efter fiasko-comebacken

51 år gammal tog ryske legenden Vjatjeslav Fetisov klivet ut på isen igen.

Comebacken som av kritiker sågats som ett rent PR-tick slutade i fiasko.

En seg Fetisov fick följa slutet av 2-3-förlusten mot SKA St Petersburg från bänken och tillkännagav efter matchen att det inte blir något mer spel.

– Jag tror att en match är tillräckligt, säger Fetisov enligt RIA Novost nyhetsbyrå.

Vjatjeslav Fetisov, som vunnit två OS-guld och sju VM-guld, lade klubban på hyllan efter Stanley Cup-segern med Detroit 1998. Men när backen Denis Kulyash skadade sig och CSKA Moskva behövde förstärkningar i defensiven bestämde sig storbacken, som även är ordförande i klubben, för en comeback.

Matchades friskt till en början

51-åringen fick också mycket speltid till en början av matchen mot SKA.

Ryssen spelade power play och var en av lagets mest frekventa spelare i den första perioden. Men det syntes tidigt att snabbheten inte fanns i skidskorna längre.

– Det är en väldigt bra match. Båda lagen spelar på maxfart. Matchen är väldigt intensiv, sa en svettig 51-åring efter den första perioden.

Men det blev ingen lyckad återkomst för legendaren. Den sega Fetisov hade stora problem med tempot när Moskva-laget tappade matchen och SKA drog ifrån till en 3-0-ledning.

Hyllades av storpublik

Tränaren Sergei Nemchinov valde då att bänka 51-åringen större delen av de två sista perioderna. CSKA lyfte sig då och kunde reducera två gånger om men förlorade ändå matchen med 2-3.

Trots insatsen så hyllades legendaren stort. 51-åringen tackades hjärtligt av motståndarna och fick en stående ovation av storpubliken på 5 000 personer.

Efteråt meddelade 51-åringen att det inte blir något mer spel.

– Jag tror att en match är tillräckligt. Vi har många unga spelare, säger Fetisov.