Dagens namn: Birgitta, Britta

Poängkungarna möttes igen – Skellefteå tog hem matchen

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2005-02-08

LEKSAND

Säsongen 2002/03 vann Mikael Karlberg elitseriens poängliga före tvåan Magnus Wernblom.

I går möttes de igen – i superallsvenskan.

Karlberg vann kampen om poängen.

Men Skellefteå vann matchen med 5–4.

Fullsatt Jörgen Sundqvist tog med både sig själv, pucken och Leksands målvakt Johan Hedberg i mål då han slog in 5–4 och avgjorde matchen till Skellefteås fördel.

Mikael Karlberg fick ett sagolikt mottagande av fansen i Leksands Ishall.

En stor banderoll som täckte hela bortre sittplatsläktaren och hans tröjnummer 17 i en tre meter hög fyrverkeripjäs på kortsidan.

– Det blev nästan f ö r mycket. Jag hade väl räknat med att någon skulle vifta med en flagga kanske. Men det här hade jag aldrig räknat med, säger Karlberg.

Dubbel poängkung

Efter succésäsongen 2002/03 försvann han till schweiziska Fribourg, där han varit poängkung i två säsonger.

Och i går tog det bara drygt fem minuter innan han klappade in 1–1 för Leksand, framspelad av kedjekompisen Michael Ryder.

Och när han var med och spelade fram samme Ryder till 3–1 bara 3.20 in i andra perioden, trodde alla att matchen avgjord.

Även Karlberg.

– Ja, vi skänker bort matchen efter det. Det kändes verkligen så.

Skellefteås tränare Ulf Taavola tog time out efter Leksands 3–1.

Och bara en dryg minut senare stod det 3–3.

Snacka om genidrag.

– Nyckeln var att vi fick två snabba mål och sedan lyckade stå emot Leksands tryck i andra perioden, säger Taavola.

För Skellefteå var det mycket viktiga tre poäng. Hade laget förlorat hade det varit fem poäng upp till Rögle på andraplatsen, som leder direkt till kvalserien.

Nu är det bara två. Dessutom har Skellefteå kvar Rögle på hemma­plan.