Dagens namn: Ingrid, Inger

Södertälje upp på elitserieplats

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2007-03-30

SSK vände och vann hemma mot Rögle

På väg tillbaka Södertälje har hela säsongen haft som mål att återvända till elitserien. Inför den avslutande omgången av kvalserien är laget uppe på rätt sida strecket.

Södertäljes elitseriedröm lever.

Laget gjorde sitt och besegrade Rögle med 5–2 på hemmais.

– Utan att vara kaxig har vi hela säsongen haft elitserien som mål, säger tränaren Leif Strömberg.

Södertälje fick en drömstart. Carter Trevisiani satte 1–0 redan efter 56 sekunder.

Men sedan hände något. Mikael Gath kvitterade tre minuter senare och efter 9.01 gav Brett Harkins Rögle ledningen i power play.

– Vi var på fel sida samtidigt som Rögle spelade bra, säger Leif Strömberg till sportbladet.se.

Södertälje – med kniven på strupen – tog sig dock samman i andra perioden.

På knappt sju minuter vände laget på steken till 4–2. Målskyttar: Calle Steen, Daniel Ljungqvist och Linus Videll.

Nämnde Videll – som leder kvalseriens poängliga – utökade i tredje perioden till 5–2 och såg till att Södertäljes elitseriedröm lever i allra högsta grad.

– Vi sprattlade oss ur greppet och nu är vi nära vårt slutmål, säger Strömberg.

Södertälje hade ett massivt övertag och vann skottstatistiken med 53–29.

Samtidigt i kväll fick Malmö bara en poäng mot Björklöven och nu är Södertälje på elitserieplats inför den avslutande omgången.