Först kvitterade han med bara sekunder kvar av ordinarie tid.

Sedan tryckte Olle Lycksell dessutom in avgörande målet i straffläggningen.

Det var ett formstarkt Timrå som kom på besök till Växjö.

Med sex segrar på de sju senaste fanns gott om självförtroende.

Och trots att hemmalaget var klart bättre i första var det Timrå som skulle ta ledningen halvvägs genom andra.

I spel fem-mot-fyra fick en helt ren Ty Rattie pucken vid borte stolpen.

Rattie lyckades inte på första försöket, men kunde sen trycka in returen för 1–0.

Och lugnet i Timrå gick inte att ta miste på.

– Vi njuter just nu, senaste sex veckorna har vi spelat riktigt bra hockey, säger Rattie till C More i paus.

Kvitterade och avgjorde

Men riktigt så enkelt skulle det inte bli.

Tidigt i tredje kunde Martin Lundberg skicka in en kvittering och göra spänning av det hela.

Den spänningen skulle hålla i sig nästan fram till slutsignal.

För efter att Rattie tryckt dit sitt andra mål i matchen med bara drygt en minut kvar att spela kunde det ha varit avgjort.

Om inte för det att Olle Lycksell replikerade i slutsekunderna – och skickade matchen till förlängning och till sist straffar.

Och väl där klev Lycksell fram på nytt och skickade in avgörandet.

– Det är bittert när vi har chansen. Det finns mkt positivt att ta med oss av den här matchen, säger Timrås assisterande tränare Anders Karlsson.