Första ryska VM-förlusten sedan 2013

USA skrällde mot Ryssland.

De unga amerikanerna skrällde mot de ryska stjärnorna.

Det gör att USA leder grupp B.

Det ryska hockeylandslaget inledde VM med att besegra Norge (6-2) och Slovenien (5-3). Ryssland – som bland annat har stjärnorna Ilja Kovaltjuk, Jevgenij Malkin och Vladimir Tarasenko i truppen – var favorit mot USA.

Men det amerikanska landslaget, som drabbades av många återbud inför mästerskapet, var det bättre laget.

Det såg slött ut i Ryssland, medan de unga amerikanerna ville mycket mer på isen.

Första förlusten i VM sedan 2013

USA tog ledningen i början av matchen genom Trevor Lewis.

Ryssland kvitterade i början av den andra perioden genom Anton Belov, men Torey Krug svarade några minuter senare. Med mindre än tio minuter kvar av matchen utökade Mark Arcobello.

Då såg det avgjort ut.

Men Sergej Plotnikov fixade nerver i matchen när han reducerade till 2-3 med knappt fyra minuter kvar på klockan.

Brock Nelson avgjorde med 4-2 i öppen kasse.

Det är första gången det ryska landslaget förlorar en VM-match sedan 2013. Innan mötet med USA hade ryssarna tolv raka vinster.