Dagens namn: Hildegard, Magnhild

Stefan Persson: Det blev en märklig tillställning

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-03-18

Frölunda-Linköping blev en märklig tillställning.

Här går Joel Lundqvist sönder efter bara några minuters spel. Trots det dominerar Frölunda spelet i två och en halv period. Elitseriens bästa powerplay fungerar inte alls. I stället briljerar Frölunda i numerärt överläge.

Och när vi är helt övertygade om att den här matchen är avgjord, då smäller Linköping in två snabba mål och tar tillställningen till sudden death.

Reduceringen till 2–3 efter 16.34 i sista perioden kom från ingenstans. LHC hade fram tills dess förtvivlat svårt att skapa ett tryck i Frölundazonen. Då var faktiskt kvitteringen desto mer väntad. Hemmalaget tappade precis allt tålamod och alla linjer i försvarsspelet under de sista minuterna.

Men Niklas Andersson frälste ändå Frölunda och blev stor hjälte i förlängningen. Veteranen fick stå helt fri framför mål och kunde enkelt kunde stöta in 4-3.