Gjorde tre mål när Frölunda vann med 7–1

Delar av publiken lämnade hallen Coop Arena redan efter andra perioden.

Frölunda har blandat riktiga skitmatcher med topprestationer.

I går var Luleå chanslöst mot Frölunda.

Frölundas förstaformation med Tomi Kallio, Niklas Andersson och Jonas Johnson hade en tung start på säsongen.

Nu är det ett minne blott.

I Tomi Kallio och Ari Ahonen har Frölunda allt som Luleå saknar; en naturlig målskytt som kan lukta sig till var pucken ska placeras och en målvakt som går in och spelar på topp när han ställs på prov.

Och Mattias Modig i Luleåmålet ställdes gång på gång mot Frölundas fruktade förstakedja. Och Modig var givetvis chanslös.

Första målet drällde han in sedan Niklas Andersson släppt ut pucken till Kallio som sköt vid sargkanten ett par meter in i offensiv zon. Modig var inte skymd men ändå så lyckades han inte hålla pucken som gick via honom och in i mål.

Då hade 3.40 spelats av perioden.

Och så fortsatte det.

55 sekunder in andra perioden gjorde Kallio tredje målet och Frölunda ledde med 5-0 innan perioden var till ända.

Luleå då?

Ja, Martin Chabada hade ett friläge i första perioden och Johan Harju fick slå en straff.

Frölundamålvakten Ari Ahonen svarade för två mycket fina räddningar.