Hans Abrahamsson: Den här matchserien avgjordes i dag

Jag hade tippat att den här kvartsfinalen skulle gå till sju matcher – efter utspelningen i Scandinavium finns det ingenting som talar för det.

Efter tre jämna matcher var det en enorm klasskillnad mellan lagen. Frölunda såg helt slutkört ut – både fysiskt och mentalt.

Samtidigt gjorde Brynäs sin bästa match i slutspelet och dansad fram på isen. Anförda av en snudd på magisk Jakob Silfverberg spelade Brynäs en fantastisk ishockey.

Bjudning av Andersen

Gävlelaget körde över Frölunda i matchinledningen och kunde ha haft en 3–0-ledning redan efter tre minuter.

Två utvisningar hjälpte Frölunda in i matchen, men Niklas Svedberg, som fick chansen i målet, svarade för några avgörande räddningar.

Och när kollegan på andra sidan, Frederik Andersen, i slutet av den första perioden bjöd på matchens första mål började raset.

Den andra perioden var Jakob Silfverberg-show. Brynäs landslagsforward pricksköt 2–0 i krysset och spelade sedan fram Mads Hansen och Simon Löf till de två övriga målen.

Efter 8.03 stod det 4–0 och först då valde Kent Johansson att ta time out.

Efter periodsignalen buades Frölunda ut av ett fullsatt Scandinavium.