Dagens namn: Mikael, Mikaela

Foppas succé – mål efter 17 sekunder

Uppdaterad 2012-02-11 | Publicerad 2012-02-10

Nätade direkt mot ärkerivalen Finland

Det tog 17 sekunder – sedan hade Peter Forsberg hittat målet i veteranmatchen mot Finland.

38-åringen låg bakom det mesta i 9-6-segern men njöt ändå mest av sällskapet på isen.

– Kul att få spela med Börje (Salming) – kanske lite väl sent bara, säger Forsberg till TT.

I veckan var det ryska legendarer som stod för motståndet innan det svenska legendlaget på fredagen ställdes mot ärkerivalen Finland med spelare som Jari Kurri och Esa Tikkanen. Då presenterade sig en av de största genom alla tider.

Stötte in en retur

Efter bara 17 sekunder höll sig Peter Forsberg framme vid målet och stötte in en retur till 1-0 i uppvisningsmatchen. Till stort jubel från de dryga 3000 personer som tagit sig till Hovet för att uppleva hockeynostalgin.

– Det var kul att göra mål och så men jag får nog åka hem och träna lite, sade Forsberg till publiken i periodpaus.

I den andra perioden spelade Forsberg sedan fram Patrik Juhlin till reducering 3-4. ”Foppa” kom till höger i offensiv zon och slog passningen rakt över banan till en fristående Juhlin som enkelt kunde raka in pucken i det öppna målet.

Poängproduktionen fortsatte också för 38-åringen. I slutet av matchen vände Sverige underläge till seger när Forsberg var med och avgjorde matchen.

”Kul att få spela med Börje”

Först lade ”Foppa” sitt friläge i målramen men fick se Juhlin slå in returen till 8-6. Slutresultatet 9-6 kom sedan från Leif Rohlins klubba på passning från, just det, Peter Forsberg.

Mest njöt ändå Forsberg av sällskapet av en annan 21:a på isen – Börje Salming.

– Kul att få spela med Börje – kanske lite väl sent bara, säger 38-åringen till TT.

– Jag spelade mot honom ett par gånger med AIK när jag kom tillbaka från NHL. Jättekul att äntligen få spela med honom, säger Salming, 60 år.

Något speciellt sug efter elithockey skapade matchen inte heller hos Forsberg som slutade under förra året.

– Det är väl snacket i omklädningsrummet. Men sedan ska man ju ut på isen också...