AIK överkört efter mardrömsstarten

Publicerad 2013-11-16

Släppte in två mål – i power play

Power play för AIK – då kom kallduschen.

Frölunda utnyttjade Derek Joslins slarv och satte både 1-0 och 2-0 inom loppet av 22 sekunder.

– Man kan inte vara perfekt hela tiden, säger Joslin.

AIK fick ett tidigt power play mot Frölunda.

Vad man gjorde? Släppte in två mål – i samma boxplay.

Christian Bäckman kontrade – och pricksköt – in 1-0 efter 2,24.

Och bara 22 sekunder senare var det dags igen.

”Händer inte så ofta”

Derek Joslin drällde med pucken i egen zon, skänkte den till Anton Axelsson som fick två chanser innan han från bakom den förlänga mållinjen vallade pucken i mål fram till 2-0.

– Att göra två mål i boxplay … sådant händer inte så ofta så det var rätt skönt, säger Axelsson till C More.

Syndabocken Joslin:

– Det är sådant som händer i hockey, man kan inte vara perfekt hela tiden. Det gäller att ha kort minne, man måste glömma direkt.

”Känns piss”

Det var precis vad Joslin gjorde. Han låg bakom reduceringen som kom mindre än två minuter senare. Men i slutet av den första perioden kunde Erik Karlsson sätta 3-1 till Frölunda.

Oscar Steen kunde visserligen reducera till 2-3 med bara ett par sekunder kvar att spela av den andra perioden – men matchen slutade till slut 6-2 efter ytterligare mål av Sebastian Collberg, Robin Figren och Anton Axelsson.

”Får ta ett snack”

Efter matchen riktade AIK-tränaren Rikard Franzén öppen kritik mot Derek Joslin.

– Det var inte något misstag av laget. Det var ett misstag av en individuell person.