Gästerna hämtade upp ett 2–0-underläge och tvingade fram en strafflängning.

Först där kunde Malmös Joey Tenute avgöra.

– Vi släpper till två skitmål, säger Malmös back Johan Björk.

Efter 50 mållösa omgångar i Allsvenskan klev Johan Björk fram direkt i Kvalserien.

Med säsongens första mål gav han Malmö ledningen i den andra perioden och i inledningen av den tredje utökade Daniel Viksten till 2–0.
Med sju minuter kvar att spela såg det ut som att Malmö, Allsvenskans seriesegrare, gick mot en till synes komfortabel hemmaseger.

Men då vaknade Västerås – och framför allt Kenny Mcardle.

Först satte han reduceringen och med knappa tre minuter kvar spelade han fram Sam Marklund till kvitteringen.

Tungt för Malmö och målvakten Robin Rahm – som från ingenstans fick släppa in två slumppuckar som slängdes in mot målet.

– Vi släpper till två skitmål, konstaterar Malmöbacken Johan Björk.

Rahm revanscherade sig

Men efter den mållösa förlängningen fick Rahm fick sin revansch i straffläggningen: han räddade nämligen båda Västerås straffar, varav en från kvitteringsstrategen Mcardle.

Samtidigt satte Magnus Häggström och Joey Tenute (den matchavgörande) Malmös straffar – och den viktiga extrapoängen gick till Skåne.

– Totalt sett gör vi en ganska bra match. Det viktiga var att vi vann på straffarna. Så att vi är med. Det kommer bli tio jämna matcher i Kvalserien, säger Johan Björk.

Västerås-tränaren Joakim Fagervall var förstås nöjd med sitt lags upphämtning som resulterade i vad som kan visa sig bli en viktig bortapoäng.

– Malmö var det totalt sett bättre laget men jag är väldigt nöjd med de tio sista minuterna. Det tar vi med oss, säger Fagervall.